Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαλαισία: Συνελήφθη μία γυναίκα στην υπόθεση δολοφονίας του αδελφού του Κιμ

Μαλαισία: Συνελήφθη μία γυναίκα στην υπόθεση δολοφονίας του αδελφού του Κιμ

Μία γυναίκα με χαρτιά από το Βιετνάμ συνέλαβαν οι Αρχές της Μαλαισίας στην υπόθεση της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του βορειοκορεάτη ηγέτη. Η γυναίκα συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και ήταν μόνη της την ώρα της σύλληψης.

Μία γυναίκα με χαρτιά από το Βιετνάμ συνέλαβαν οι Αρχές της Μαλαισίας στην υπόθεση της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Η γυναίκα συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και ήταν μόνη της την ώρα της σύλληψης.

Το διαβατήριο που είχε μαζί της είχε εκδοθεί στο όνομα Νοτάν Τι Χουόνγκ.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες. H γυναίκα συνελήφθη βάσει, όπως φαίνεται, φωτογραφίας από κάμερα κλειστής ασφάλειας που είχε μεταδοθεί σε ΜΜΕ.

Στο μεταξύ νεκροτομή αναμένεται να γίνει σήμερα στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε μυστηριωδώς στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τη Δευτέρα.

Ο 45χρονος, μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ που ζούσε επί χρόνια αυτοεξόριστος, φέρεται να δηλητηριάστηκε από δύο γυναίκες που στη συνέχεια διέφυγαν με ταξί. Κάποια μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δηλητηριασμένη βελόνα, ενώ άλλα για ένα υγρό που ρίχθηκε στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Ο φόνος, λίγες ημέρες πριν από τους εορτασμούς στη Βόρεια Κορέα για τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ Ιλ, παρουσιάστηκε από τη Σεούλ ως απόδειξη «της βαρβαρότητας και της απάνθρωπης φύσης» του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Από την πλευρά της η αστυνομία της Μαλαισίας εξετάζει κυρίως το βίντεο από το κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα του αεροδρομίου για να καταλάβει τι συνέβη τη Δευτέρα το πρωί.

«(Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ) δήλωσε στο προσωπικό στη είσοδο του χώρου αναχωρήσεων ότι κάποιος τον άρπαξε από πίσω από το πρόσωπο και τον ανάγκασε να εισπνεύσει ένα υγρό», δήλωσε ο Φάντζιλ Άχματ διοικητής της αστυνομίας, σύμφωνα με τη μαλαισιανή εφημερίδα The Star.

«Ζήτησε βοήθεια αμέσως και διακομίστηκε στην κλινική του αεροδρομίου. Εκείνη την ώρα είπε ότι πόναγε το κεφάλι του και ότι αισθανόταν ότι θα λιποθυμήσει», πρόσθεσε. «Στην κλινική υπέστη καρδιακή προσβολή. Τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και ο θάνατός του επήλθε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο της Πουτρατζάγια», εξήγησε ο Άχμαντ.

Σήμερα η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομίας στο νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου οι ιατροδικαστές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου του.

Το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Ένωσης επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος κάποτε παρουσιαζόταν ως διάδοχος του πατέρα του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024