Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης

Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με στόχο να δώσει ώθηση για κλείσιμο της β' αξιολόγησης. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία» δήλωσε. Τόνισε παράλληλα ότι «χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης».

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με στόχο να δώσει ώθηση για κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ/ΜΠΕ αναφέρουν ότι σε επικοινωνία μεταξύ του Πιέρ Μοσκοβισί και του προέδρου του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετέφερε στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων ότι το «παράθυρο» της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχει χαθεί.

Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι είχε μια δημιουργική συνάντηση με τον υπουργό, ενώ έχει γίνει προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι η 20η Φεβρουαρίου είναι μια ημερομηνία – ορόσημο, που μπορεί να γίνει μια καλή στιγμή για την Ελλάδα.

Όπως τόνισε, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση.

Ο κ. Μοσκοβισί μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 11:00.

Το «ραντεβού» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει οριστεί για τις 12.30.

Ο κ. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε δηλώσεις της χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ διευκρίνισε πως η επίσκεψη «πολιτικού χαρακτήρα» του Ευρωπαίου Επιτρόπου δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024