Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW Touareg 2018: Nέα αφετηρία... καλύτερος προορισμός

VW Touareg 2018: Nέα αφετηρία… καλύτερος προορισμός

Η νέα γενιά του γερμανικού SUV βρίσκεται στην τελική ευθεία αποκαλύπτοντας λίγα ακόμα στοιχεία από την πληθωρικότερη τεχνολογικά και πιο upmarket εικόνα της.

Έχοντας διαγράψει μια πορεία σχεδόν επτά ετών στην αγορά, το Touareg βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία διαδοχής του από την νέα γενιά η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να τελειοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειές της στη Σουηδία.

Κατά το συνήθη VW τρόπο, οι σχεδιαστές ακολουθούν την πεπατημένη αποφεύγοντας τις αισθητικές ακροβασίες χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έως και η παραμικρή επιφάνεια του νέου SUV δεν έχει ανασχεδιαστεί προκειμένου να εξυπηρετεί τις νέες τεχνολογικές ανάγκες του γερμανικού μοντέλου.

Κάτω λοιπόν από τις άμεσα αναγνωρίσιμες αναλογίες του θα βρίσκεται μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα αυτή που φιλοξενεί ήδη το Audi Q7 και θα φιλοξενήσει στο μέλλον την νέα γενιά Porsche Cayenne ή ακόμα και την Lamborghini Urus.

Ανεξάρτητα από τις «ελιτίστικες» συγγένειες που εξασφαλίζει στο Touareg η μετάβαση στην νέα πλατφόρμα, στην πράξη θα σημαίνει σημαντικά χαμηλότερο βάρος και κατ΄επέκταση κέρδη σε επίπεδο επιδόσεων, αποδοτικότητας αλλά και οδικών χαρακτηριστικών.

Εξίσου δεδομένη με την «απώλεια» βάρους πρέπει να θεωρείται και η αύξηση των διαστάσεων του η οποία συνεπικουρούμενη της ευφυέστερης διάταξης αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τόσο τα επίπεδα ευρυχωρίας του θαλάμου επιβατών όσο και τον όγκο του πορτ μπαγκάζ και την ικανότητα μεταφοράς αντικειμένων.

Μένοντας στο θάλαμο επιβατών, αυτός αναμένεται να φιλοξενήσει ό,τι πιο καινούριο έχουν να επιδείξουν οι Γερμανοί σε επίπεδο τεχνολογίας infotainment με ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων να παίρνει θέση πίσω από το τιμόνι. Πέρα από τις «απαραίτητες» νέες εφαρμογές στους δύο παραπάνω τομείς, είναι σαφής η πρόθεση της VW να οδηγήσει το Touareg upmarket χρησιμοποιώντας μια σειρά από νέα gadgets που θα προσδίδουν μια πιο πολυτελή όσο και τεχνολογικά ενσυνείδητη εικόνα σε κάθε επίπεδο.

Αναφορικά με τους κινητήρες, την πλειονότητα των εκδόσεων αναμένεται να πλαισιώσουν τετρακύλινδρα σύνολα χωρίς βέβαια να λείψουν και οι εξακύλινδρες επιλογές αλλά και μια plug-in υβριδική εκδοχή η οποία θα κάνει την εμφάνισή της σε δεύτερο χρόνο, περίπου ένα εξάμηνο μετά την πρεμιέρα της νέας γενιάς.

Η τελευταία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο με την προοπτική το νέο Touareg να διατεθεί από τα τέλη της χρονιάς.

AUTOMEDIA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024