Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου λόγω «σπρέι πιπεριού»

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου λόγω «σπρέι πιπεριού»

Η γερμανική αστυνομία εκκένωσε το μεσημέρι της Κυριακής το αεροδρόμιο του Αμβούργου καθώς αρκετοί επιβάτες εκδήλωσαν ταυτόχρονα προβλήματα στην αναπνοή εξαιτίας εναέριου παράγοντα που κυκλοφόρησε στο σύστημα εξαερισμού -πιθανολογείται σπρέι πιπεριού. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία. Το αεροδρόμιο άνοιξε μετά από περίπου μία ώρα.

Η γερμανική αστυνομία εκκένωσε για μερική ώρα το αεροδρόμιο του Αμβούργου καθώς αρκετοί επιβάτες εκδήλωσαν ταυτόχρονα προβλήματα στην αναπνοή, πιθανότατα από παράγοντα στον εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου -κατά τις πρώτες εκτιμήσεις επρόκειτο για σπρέι πιπεριού.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία.

Το αεροδρόμιο άδειασε το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά μετά από περίπου μία ώρα η είσοδος επιτράπηκε ξανά στους επιβάτες. Λίγο αργότερα ξεκίνησαν ξανά και οι πτήσεις.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε αρχικά, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση NDR, πως παρουσιάστηκε «άγνωστη ακόμη ουσία» στο σύστημα εξαερισμού.

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε πως «πιθανότατα επρόκειτο για σπρέι πιπεριού».

Σύμφωνα με την αστυνομία, 68 επιβάτες εκδήλωσαν δυσκολία στην αναπνοή ή ερεθισμούς στα μάτια. Εννέα από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όλοι οι επιβάτες και το προσωπικό εδάφους των αεροπορικών εταιρειών είχαν μεταφερθεί έξω από το αεροδρόμιο, στο οποίο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.{{{ map }}}

Η αστυνομία ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία και προσανατολίζεται στο σενάριο κάποιος επιβάτης να απελευθέρωσε ως «φάρσα» το σπρέι, το οποίο στη συνέχεια μπήκε στο σύστημα εξαερισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024