Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων. Τρακτέρ μέσα στη Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες, την ώρα που αγροτοκτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας με νέα επιστολή ζητούν άμεσα διάλογο με την κυβέρνηση.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα με αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων. Τρακτέρ μέσα στη Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες, την ώρα που αγροτοκτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας με νέα επιστολή ζητούν άμεσα διάλογο με την κυβέρνηση.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έφτασαν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έξω από το Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, προερχόμενοι από το μπλόκο Πράσινα Φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), όπου και έμειναν περισσότερο από δύο ώρες.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης, συνάδελφοί τους από τα μπλόκα Δερβενίου, Ευζώνων, Προμαχώνα Σερρών, Λάρισας και Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, ενώ κλειστή εξακολουθεί να είναι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, εξετάζουν αγροτοκτηνοτρόφοι, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος,δήλωσε ότι την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει ο 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής.

Στο μεταξύ, σε στάση αναμονής, αλλά επί ποδός, βρίσκονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία, έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στην συνάντηση της Τρίτης που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια (12.00) και στην οποία θα δώσουν το παρών εκπρόσωποί τους.

Τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά παραμένουν στο μπλόκο του Άργους Ορεστικού, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ στο νομό Γρεβενών, συνάδελφοί τους βρίσκονται στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Επίσης, στο Καλονέρι Βοίου Κοζάνης, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν και αυτοί μπλόκο, στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στη διασταύρωση Σιάτιστας, καθώς και στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας – Έδεσσας.

Στους Πύργους Πτολεμαϊδας παραμένουν στο μπλόκο, στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας – Έδεσσας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθούν άλλα δύο μπλόκα, την Πέμπτη στη γέφυρα Ρυμνίου, στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, καθώς και στα Κοίλα Κοζάνης.

Τα μπλόκα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Με ολιγόωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών Πατρών – Κορίνθου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αγρότες της Αιγιάλειας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, οι αγρότες της Αιγιάλειας θα αποκλείσουν την νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου από τις 18:30 έως τις 21:30, στο ύψος του Αιγίου.

Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από τις 19:00 έως τις 21:00 στο ύψος του κόμβου του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας αναμένεται να αποφασίσουν την Τρίτη για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποίησες, ενώ εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τρακτέρ δίπλα στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Στην Ηλεία, αγρότες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον Πύργο και στην συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σε συλλαλητήριο προχωρεί η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, στις 11 το πρωί της Τρίτης στο κτίριο της Περιφέρειας, με στόχο οι κτηνοτρόφοι να προβάλλουν τα αιτήματα τους.

Οι ίδιοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα αιτήματά τους, ενώ σε περίπτωση που δεν πάρουν κάποια απάντηση, όπως λένε, τότε θα υπάρξει προετοιμασία για συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Κινητοποιήσεις και στα Χανιά

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά, που για 18η ημέρα παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου, προχωρώντας σε δεκάλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Την Πέμπτη αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν, στις 12 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, στην περιοχή Αγιάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024