Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα μπλόκα τους οι αγρότες

Ανοιξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα μπλόκα τους οι αγρότες

Τον δρόμο της επιστροφής στα αγροτικά τους μπλόκα πήραν οι αγρότες Μαλγάρων και Ημαθίας, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασαν μπροστά στο Λευκό Πύργο. Στις 18:00 συγκαλείται η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα, όμως η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε να μην συμμετέχουν εκπρόσωποί της.

Τον δρόμο της επιστροφής στα αγροτικά τους μπλόκα, πήραν λίγα λεπτά πριν τις 15:00 οι αγρότες Μαλγάρων και Ημαθίας, οι οποίοι στις 13:30 έφτασαν μπροστά στο Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση, με αφορμή τη 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Zootechnia».

Κινούμενοι στην Γ’ Σεπτεμβρίου οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ τους στην οδό Τσιμισκή, με κατεύθυνση πλέον τα αγροτικά τους μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας.

Στις 18:00 συγκαλείται η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί να δώσουν το «παρών», όλοι οι κινητοποιημένοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Ήδη η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε ότι στη σημερινή της συνεδρίαση αποφασίστηκε να μην συμμετέχουν εκπρόσωποί της στη συνάντηση το απόγευμα.

Μέλος της επιτροπής είπε χαρακτηριστικά στο «Πρακτορείο»: «Και εμείς τους καλέσαμε στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο δεν ήρθε κανένας».

Τονίζεται ότι μέσω της σημερινής κινητοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έκλεισαν η Λεωφόρος Νίκης, η οδός Εθνικής Αμύνης, η οδός Παύλου Μελά και ένα μικρό τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεγονός που προκάλεσε μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και μικρές καθυστερήσεις.

Στον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, προχώρησαν συμβολικά για μία ώρα από τις 17.00, με τα τρακτέρ τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας..

Κλειστή παραμένει από τις 30/1 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Συνεχίζεται δε και ο επ΄αόριστον αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Στο σημείο της κινητοποίησης των αγροτών σήμερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Στο μεταξύ, γάλα στο οδόστρωμα έριξαν το πρωί κτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν μαζί με τους αγρότες στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου.

Οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν δίωρο αποκλεισμό του δρόμου, ενώ έκαψαν και μπάλες άχυρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα της κυβέρνησης, όπως δήλωσαν.

Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων τους, είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας την ερχόμενη Τρίτη, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.

Εξάλλου, αγρότες της Αιγιαλείας έκλεισαν εκ νέου λίγο πριν από τις 19:00 την νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο, η νέα εθνική οδός θα μείνει κλειστή μέχρι τις 21:30 και η κίνηση των αυτοκινήτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024