Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός ο χρήστης του Twitter ξέρει τα πάντα για το μέλλον

Αυτός ο χρήστης του Twitter ξέρει τα πάντα για το μέλλον

Ένας χρήστης του Twitter ονόματι @BeyonceFan666 έχει προκαλέσει θόρυβο στην κοινότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχε προβλέψει πολύ πριν συμβούν, το Brexit, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, την εγκυμοσύνη της Beyoncé και όχι μόνο.

Ένας χρήστης του Twitter ονόματι @BeyonceFan666 έχει προκαλέσει θόρυβο στην κοινότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχε προβλέψει πολύ πριν συμβούν, το Brexit, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, την εγκυμοσύνη της Beyoncé και όχι μόνο.

Στις 22 Ιουλίου, στο συγκεκριμένο λογαριασμό ανέβηκε μία ανάρτηση που προέβλεπε με ακρίβεια ότι η Beyoncé θα ανακοινώσει ότι είναι έγκυος το Φεβρουάριο του 2017. Αυτό πράγματι συνέβη στις 1 Φεβρουαρίου και η δημοφιλής τραγουδίστρια περιμένει δίδυμα.

Την παραμονή (22 Ιουνίου 2016) του δημοψηφίσματος για το Brexit στη Βρετανία, ο μυστηριώδης χρήστης εμφανίστηκε βέβαιος: «Φεύγουμε από την ΕΕ» έγραψε. Αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτό. Προέβλεψε με ακρίβεια και το ποσοστό του «leave».

Στις 14 Ιουνίου 2016, ο/η @BeyonceFan666 ανακοίνωσε με αφοπλιστική σιγουριά ότι η Lady Gaga θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ τον Οκτώβριο του 2016. Όπως ξέρουμε, εκ των υστέρων, το άλμπουμ λέγεται «Joanne» και κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου 2016.

Την ίδια ημέρα, ο/η @BeyonceFan666 φαίνεται πως είχε κέφι, γιατί προέβλεψε με σιγουριά ότι «δυστυχώς ο Ντόναλντ Τραμπ θα εκλεγεί πρόεδρος» το Νοέμβριο.

Την προηγουμένη των αμερικανικών εκλογών (7 Νοεμβρίου 2016) σαρκάζοντας έγραψε: «Θα έλεγα σε όλους να πάνε να ψηφίσουν την Χίλαρι, αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί ήδη ξέρω ότι ο Τραμπ έχει νικήσει».

Τα tweets που φαίνεται να προβλέπουν μελλοντικά γεγονότα δεν είναι σπάνια. Παραδείγματος χάριν, ένας νεαρός είχε προβλέψει με ακρίβεια ότι ο Κάνιε Γουέστ και η Κιμ Καρντάσιαν θα ονόμαζαν το παιδί τους Σέιντ. Ωστόσο, πολλά από αυτά αποτελούν τρικ, που σκοπό έχει να ξεγελάσει τους χρήστες και να προκαλέσει εντυπώσεις.

Όπως σημειώνει ο Guardian, αυτό που τράβηξε την προσοχή των χρηστών του Twitter σχετικά με τον λογαριασμό @BeyonceFan666, ήταν το γεγονός ότι προέβλεψε με ακρίβεια πολλά διαφορετικά γεγονότα. Αλλά, όπως προσθέτει η βρετανική εφημερίδα, πάντα υπάρχει μια λογική εξήγηση.

Πιθανόν το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να αναρτήσει πολλές διαφορετικές πιθανότητες για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, προτού αυτό συμβεί, και στη συνέχεια να διαγράψει αυτές που τελικά δεν επαληθελύονται.

Θα ήταν πολύ εύκολο να προβλέψει κανείς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας ή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αφού στην ουσία υπάρχουν δύο μόνο επιλογές.

Ωστόσο, το να προβλέψει κανείς ότι η Beyoncé είναι έγκυος με δίδυμα, το ακριβές ποσοστό του δημοψηφίσματος ή το πότε θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ της Lady Gaga είναι πιο περίπλοκη διαδικασία, αλλά όχι εντελώς αδύνατη. Απλά ο χρήστης θα πρέπει να αναρτησει περισσότερα tweets.

Σε πολλές περιπτώσεις έχει αποκαλυφθεί η διαδικασία την οποία χρησιμοποιούν αυτοί οι «προφητικοί» λογαριασμοί. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει -προς το παρόν- στην περίπτωση του @BeyonceFan666.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η υπόθεση αυτή παραμένει μυστήριο και οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας έχουν δεσμευτεί να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024