Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο αυτοεγκλωβισμός» κατά τον Γκίκα Χαρδούβελη

«Ο αυτοεγκλωβισμός» κατά τον Γκίκα Χαρδούβελη

«Για κάποιο λόγο, πιθανόν λόγω ιδεοληψίας για πολλές από τις μετρρυθμίσεις που ζητούσε το ΔΝΤ ή λόγω πολιτικού κόστους, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέρριψε την αριστερή πολιτική του ΔΝΤ στα πλεονάσματα. Επέλεξε να ακολουθήσει την αντι-Κεϋνσιανή πολιτική, που υπαγόρευσαν οι συντηρητικοί σκληροπυρηνικοί Ευρωπαίοι». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Α. Χαρδούβελης.

«Για κάποιο λόγο, πιθανόν λόγω ιδεοληψίας για πολλές από τις μετρρυθμίσεις που ζητούσε το ΔΝΤ ή λόγω πολιτικού κόστους, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ είχε πολιτικά ανεβάσει το θέμα του χρέους, απέρριψε την αριστερή πολιτική του ΔΝΤ στα πλεονάσματα και επέλεξε να κάνει το ΔΝΤ εχθρό της. Επέλεξε να ακολουθήσει την αντι-Κεϋνσιανή πολιτική, που υπαγόρευσαν οι συντηρητικοί σκληροπυρηνικοί Ευρωπαίοι».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Α. Χαρδούβελης, σε άρθρό του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα insider.gr. Αφού κάνει μία αναδρομή για την έως τώρα πορεία των σχέσεων της χώρας με τους δανειστές της, ο πρώην υπουργός σχολιάζει ότι βρισκόμαστε σήμερα, μετά το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, στο σημείο αυτό «μόνο και μόνο επειδή αδρανήσαμε, αρνηθήκαμε να δούμε την πραγματικότητα και να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, να τις εξηγήσουμε στον μέσο πολίτη και να τις εφαρμόσουμε με έναν ομαλό τρόπο. Και συγχρόνως, αρνηθήκαμε την Κεϋνσιανή πολιτική που μας προσφέρθηκε από τμήμα των δανειστών».

Όπως σημειώνει, οι επιλογές μας είναι περιορισμένες, επειδή «τώρα, καλούμεθα να τα κάνουμε όλα και άμεσα. Εγκλωβιστήκαμε. Και ο χρόνος πιέζει. Οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη επιβάλλουν η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει άμεσα και με τρόπο που να αποδεσμεύει την ΕΚΤ να μας εντάξει στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024