Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντάισελμπλουμ: Η ΕΕ είναι «μόνη» με τον Τραμπ -και αυτό ίσως είναι καλό

Ντάισελμπλουμ: Η ΕΕ είναι «μόνη» με τον Τραμπ -και αυτό ίσως είναι καλό

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε την Πέμπτη ότι η ΕΕ θα είναι «μόνη» τα επόμενα έτη, τώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να είναι «καλό πράγμα». Ενδεχομένως αυτό να χρειάζεται η Ευρώπη προκειμένου να εργαστεί πραγματικά ενωμένη, συμπλήρωσε προσερχόμενος στις εργασίες του Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε την Πέμπτη ότι η ΕΕ θα είναι «μόνη» τα επόμενα έτη, τώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να είναι «καλό πράγμα».

Υπέρμαχος του Brexit, επικριτής του ΝΑΤΟ, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει να έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μία εθνικιστική πολιτική υπέρ του προστατευτισμού που θα τον απομακρύνει από τους Ευρωπαίους συμμάχους του.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα είμαστε μόνοι κατά την διάρκεια των επόμενων ετών, κάτι που θα μπορούσε να είναι καλό πράγμα» επισήμανε ο Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

«Ενδεχομένως αυτό να χρειάζεται η Ευρώπη προκειμένου να εργαστεί πραγματικά ενωμένη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δεκτή στην Ουάσινγκτον την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, την πρώτη επικεφαλής ξένης χώρας που θα συναντήσει, με στόχο την σκιαγράφηση μιας μελλοντικής εμπορικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Υπάρχει ένα νέο δεδομένο στις ΗΠΑ που πρέπει να το παρακολουθούμε με μεγάλη επιφύλαξη και προσοχή» επισήμανε από την πλευρά του σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Υπάρχει ένας νέος πρόεδρος με πολιτικές επιλογές τις οποίες αναπτύσσει σχετικά σύντομα και ορισμένες εξ αυτών επιβεβαιώνουν για παράδειγμα μ;ia εθνικιστική τάση, μια τάση προστατευτισμού» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο τα δύο μέρη «είναι σύμμαχοι, είναι φίλοι και θα παραμείνουν» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό το περιβάλλον» θα ωθήσει την ΕΕ να είναι «πιο αποτελεσματική, πιο ισχυρή, πιο ενωμένη».

«Το ευρώ δεν θα καταρρεύσει ούτε σε 18 μήνες ούτε σε 10 χρόνια» απάντησε εξάλλου ο Πιερ Μοσκοβισί στον Τεντ Μάλοκ, τον επόμενο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, ο οποίος προέβλεψε σε μια συνέντευξή του στο BBC το ενδεχόμενο τέλος του ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024