Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Μπορεί χάθηκε ένα παιχνίδι, αλλά η μάχη συνεχίζεται»

Σφαιρόπουλος: «Μπορεί χάθηκε ένα παιχνίδι, αλλά η μάχη συνεχίζεται»

Μία απρόσμενη ήττα από μία υποδεέστερη ομάδα, την Αρμάνι, στο Μιλάνο άφησε εκτός κορυφής τον Ολυμπιακό στο βαθμολογικό πίνακα της Euroleague. Σε λιγότερο από 48 ώρες, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετωπίζουν τον «κακό τους δαίμονα» την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ (Παρασκευή, 27/1, 21:00, oμάδα από την οποία έχουν ηττηθεί και τις τρεις τελευταίες φορές που τη βρήκαν στο δρόμο τους.

Μία απρόσμενη ήττα από μία υποδεέστερη ομάδα, την Αρμάνι, στο Μιλάνο άφησε εκτός κορυφής τον Ολυμπιακό στο βαθμολογικό πίνακα της Euroleague. Σε λιγότερο από 48 ώρες, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετωπίζουν τον «κακό τους δαίμονα» την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ (Παρασκευή, 27/1, 21:00, oμάδα από την οποία έχουν ηττηθεί και τις τρεις τελευταίες φορές που τη βρήκαν στο δρόμο τους.

«Θέλουμε να κάνουμε… restart με μεγαλύτερη επιθετικότητα στην άμυνα» δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ενόψει της «μάχης» με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι και του Νίκου Ζήση. Στις 20:00 αντί στις 17:00 ήταν διαθέσιμοι στους εκπροσώπους του Τύπου (στο παρκέ και όχι στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου) λόγω της επιστροφής τους από το Μιλάνο, όπου αγωνίσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (25/1).

«Πρέπει να αντιδράσουμε» δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ήταν σε καλή μέρα και επί ιταλικού εδάφους, σε μία κακή ημέρα για σε άμυνα και επίθεση για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται στη 2η θέση με 13 νίκες – 6 ήττες σε 19 αγωνιστικές, ενώ η Μπάμπεργκ παλεύει για την παρουσία της στην οκτάδα, έχοντας 7 νίκες – 12 ήττες.

Μετά από δύο ντέρμπι «αιωνίων» ήδη μέσα στον Ιανουάριο, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν ξανά τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Δευτέρα (30/1) στο ΟΑΚΑ για την Α1.

Σε εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας υποβλήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (26/1) ο Βασίλης Τολιόπουλος στο Ιατρικό Κέντρο και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα έξι εβδομάδων.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε αρχικά: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Ασφαλώς και θέλουμε ν’ αντιδράσουμε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Μπορεί χάθηκε ένα παιχνίδι χθες (25/01), αλλά η μάχη συνεχίζεται. Βλέπουμε ότι η φετινή Euroleague είναι πολύ απαιτητική και σε πνευματική ετοιμότητα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να κάνουμε ένα restart, με μεγαλύτερη επιθετικότητα στην άμυνα, κάτι που δεν είχαμε χθες (25/1), και να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας από την άμυνά μας».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός μετρά τρία αρνητικά αποτελέσματα απέναντι στην Μπάμπεργκ, ο Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Μπορώ να πω πως το αντιμετωπίζουμε πιο πολύ σαν ένα παιχνίδι μετά από ένα κακό, παρά τις τρεις σερί ήττες απ’ τη Μπάμπεργκ. Καμιά φορά πέφτεις στην παγίδα απ’ το πολύ… θέλω κι έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα».

Πάντως, ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά αρνήθηκε να συμφωνήσει πως το στιλ παιχνιδιού της Μπάμπεργκ δεν ταιριάζει σε αυτό του Ολυμπιακού: «Δε νομίζω πως δε μας ταιριάζει η Μπάμπεργκ. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί πολύ στην άμυνα, είναι καλά οργανωμένοι, έχουν 6-7 παίκτες που παίζουν καλά μεταξύ τους, πρέπει να τους χαλάσουμε παιχνίδι με καλή άμυνα. Δε μπορείς να δέχεσαι 99 πόντους και να θες να κερδίσεις. Βάλαμε 83 χθες (25/01), άρα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί, πόσο μάλλον μετά από ένα κακό αποτέλεσμα». «Κάποιες φορές όταν είμαστε κακοί επιθετικά, πέφτει, όχι χαλαρώνει, όχι εσκεμμένα, η αυτοπεποίθηση στην άμυνα. Πρέπει να το βελτιώσουμε γιατί η άμυνα μας δίνει τα παιχνίδια».

Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Σκοπός είναι να αφήσουμε πίσω την ήττα από την Αρμάνι και να προχωρήσουμε παρακάτω. Έχουμε δύσκολο ματς κι υπάρχουν δύο λόγοι που πρέπει να αντιδράσουμε γιατί είχαμε χάσει και στον πρώτο γύρο. Πρέπει να ετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά ώστε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Αναλύοντας τη γερμανική ομάδα, ο σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού επισήμανε: «Είναι καλή ομάδα, έχει χάσει πολλά ματς στον πόντο όπως χθες με την Ρεάλ. Πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα και να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, να βγάλουμε ενέργεια και να βρούμε εύκολα καλάθια. Οι ίδιοι είμαστε, δε χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι επειδή χάθηκε ένα ματς. Απλά πρέπει να τα κάνουμε με συνέπεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του ματς».

Στο τέλος, τόνισε όσον αφορά τις τρεις σερί ήττες από την Μπάμπεργκ: «Σε δεύτερη μοίρα έρχεται το παρελθόν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να νικήσουμε στο αυριανό ματς για να αντιδράσουμε μετά από ένα κακό παιχνίδι που είχαμε στο Μιλάνο και να πάρουμε του βαθμούς που χρειαζόμαστε. Η παράδοση παίζει ρόλο όχι όμως μεγάλο, καλό είναι όμως να υπάρχει στο μυαλό μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024