Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκλήρωση της αξιολόγησης ζητούν ευρωβουλευτές των Δημοκρατών-Σοσιαλιστών

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης ζητούν ευρωβουλευτές των Δημοκρατών-Σοσιαλιστών

Εν όψει της συνάντησης του Eurogroup, ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας Δημοκρατών-Σοσιαλιστών (S&D) κάλεσαν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ολοκληρώσουν τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να συζητήσουν την ελάφρυνση του χρέους.

Εν όψει της συνάντησης του Eurogroup, ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας Δημοκρατών-Σοσιαλιστών (S&D) κάλεσαν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ολοκληρώσουν τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να συζητήσουν την ελάφρυνση του χρέους.

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτέλους τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Μια γρήγορη και θετική κατάληξη αυτής της διαδικασίας θα πρέπει, στη συνέχεια, να ανοίξει άμεσα τη συζήτηση για την ελληνική ελάφρυνση του χρέους ενώ επίσης θα πρέπει να θεσπιστούν μέτρα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Τζιάνι Πιτέλα.

«Η Ευρωομάδα S&D καταγγέλλει τα απαράδεκτα αιτήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που ζητά πρόσθετα μέτρα εκ των προτέρων από την ελληνική κυβέρνηση για το προϋπολογισμό του 2019» τονίζει ο Ιταλός ευρωβουλευτής και προσθέτει: «Υπάρχει το ζήτημα της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας. Αυτά τα ακατάλληλα αιτήματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να καταστρέψουν τις οικονομικές προοπτικές της».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ευρωομάδας S&D, Γερμανός ευρωβουλευτής Ούντο Μπούλμαν πρόσθεσε: «Οι πιστωτές πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη τιμώντας τη δέσμευσή τους να εισέλθουν σε ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους. Για να γίνει αυτό, η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με υπεύθυνη και φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική πολιτική για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της οικονομικής υποβάθμισης και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης.

»Πρέπει να διαφανεί ένα εποικοδομητικό πνεύμα από όλες τις πλευρές. Στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος, η ελληνική κυβέρνηση και πάλι καλείται να λάβει αποφάσεις που θα επηρεάσουν τις σημερινές και μελλοντικές γενιές των Ελλήνων. Υπό το φως της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, με μια επισφαλή κοινωνική κατάσταση, και χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα, το τελευταίο πράγμα που όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν ανάγκη είναι άλλο ένα αδιέξοδο».

»Το S&D εφιστά επίσης ιδιαίτερη προσοχή στη μεταρρύθμιση της ελληνικής αγοράς εργασίας και το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παρά τους προφανείς περιορισμούς κάτω από τους οποίους βρίσκεται η ελληνική οικονομία, οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα ενάντια στην αύξηση των επισφαλών μορφών απασχόλησης και μισθολογικών προσαρμογών. Καλούμε τις ελληνικές αρχές και τους πιστωτές να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα που επιτρέπουν στη χώρα να δημιουργήσει μια δίκαιη και σύγχρονη αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός περιεκτικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024