Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Από την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ.
Από την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι όσοι από τους 700.000 δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία».
Για τον Ιανουάριο ανέφερε πως θα ενισχυθούν οι δικαιούχοι με τον παλιό τρόπο που ίσχυε έως τον Δεκέμβριο.
Για τους φιλοξενούμενους σημείωσε πως για λόγους δικαιοσύνης ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό. Διευκρίνισε πως αν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίνεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για κάθε κατηγορία.
Όπως ξεκαθάρισε, το ΚΕΑ διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Επίσης, πρόσθεσε, στόχος είναι, το 10% των δικαιούχων ανέργων να μπει στην αγορά εργασίας, εντός του 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ ανακοίνωσε ο Πούτιν – «Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προελάσεις»
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ