Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με τούρτα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

Με τούρτα για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από τον υπ. Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη, τον οποίο επισκέφθηκαν στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Στους συγκεντρωμένους δεν επιτράπηκε να μπουν στην Ηρώδου Αττικού και να φτάσουν στο Μαξίμου. Οι ίδιοι έκοψαν τούρτα για τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον οποίο επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι συνδικαλιστές είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλάδεν τους επιτράπηκε να μπουν στην Ηρώδου Αττικού και να φτάσουν στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να καταλήξουν πίσω από το Μαξίμου, στη συμβολή Ρηγίλλης και Μουρούζη. Οι ίδιοι έκοψαν και τούρτα για τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, «εμποδίστηκαν από αστυνομικούς» και παράλληλα τους «ζητήθηκε να εξετασθεί το περιεχόμενο του πανό προκειμένου να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία να εισέλθει στο κτίριο».

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επιβάλει «ομερτά» στη δημόσια Υγεία, «επιχειρώντας να φιμώσει τους εργαζόμενους που ασκούν κριτική». Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με το «καραβάνι της Υγείας», με επόμενο σταθμό τη Λάρισα την 1η Φεβρουαρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι για το 2017 οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ». Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024