Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σουλτς οδηγεί τους Σοσιαλδημοκράτες στη μάχη κόντρα στην Μέρκελ

Ο Σουλτς οδηγεί τους Σοσιαλδημοκράτες στη μάχη κόντρα στην Μέρκελ

Ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς λαμβάνει το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για να διεκδικήσει την καγκελαρία της Γερμανίας απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Το SPD θα χρίσει επίσημα υποψήφιο την Κυριακή τον Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος και θα παρουσιάσει το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος. Ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ θα αντικαταστήσει τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς λαμβάνει το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για να διεκδικήσει την καγκελαρία της Γερμανίας απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το SPD θα χρίσει επίσημα υποψήφιο σε ψηφοφορία την Κυριακή τον Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος και θα παρουσιάσει το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τους Μάρτιν Σουλτς και Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ λίγη ώρα αφότου ο νυν αντικαγκελάριος δήλωσε πως δεν θα διεκδικήσει τελικά ο ίδιος την καγκελαρία προτείνοντας ως υποψήφιο τον Σουλτς και επιτιθέμενος ταυτόχρονα σε υψηλούς τόνους στην Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν επίσης ότι ο Γκάμπριελ, ο οποίος αναμένεται να αφήσει και τα ηνία του SPD, θα αντικαταστήσει τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Κατακεραυνώνοντας Μέρκελ και Σόιμπλε, ο Γκάμπριελ δήλωσε ότι η «αδυσώπητη επιμονή στη λιτότητα» εκ μέρους τους συνέβαλε στις βαθιές κρίσεις στην ΕΕ από το 2008, την ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων και την απομόνωση μίας κυρίαρχης γερμανικής κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024