Πολιτικός καβγάς για το «αόρατο χέρι» στο πόρισμα της Εξεταστικής
Πολιτικό θέμα δημιούργησαν δηλώσεις του αντιπροέδρου της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «αόρατο χέρι», το οποίο πρόσθετε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο πόρισμα της Επιτροπής.
Πολιτικό θέμα δημιούργησαν δηλώσεις του αντιπροέδρου της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «αόρατο χέρι», το οποίο πρόσθετε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο πόρισμα της Επιτροπής.
«Αν ήταν ορατό θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε αλλά είναι αόρατο διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Δύο ήταν οι βασικές αλλαγές, του κ. Στουρνάρα και του Πρώτου Θέματος» είπε ο κ. Δ.Καμμένος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.
Η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, με αφορμή όσα αναφέρει ο βουλευτής.
«Η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός «αόρατου χεριού» στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που «αφαίρεσε και πρόσθεσε» παραγράφους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».
Απαντήσεις ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ, διά του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη: «Οι σημερινές καταγγελίες του συνεταίρου κ. Δημ. Καμμένου, για παρεμβάσεις και «αόρατα χέρια» από κέντρα εκτός της εξεταστικής επιτροπής είναι κόλαφος για την Δημοκρατία και τους θεσμούς. Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ Τσίπρας;»
Απάντηση ήρθε αργά το βράδυ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Το σύνολο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία τώρα έχει τον λόγο. Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο!» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ναυάγιο στη Κρήτη: «Πηδούσαν στη θάλασσα για να φέρουν φαγητό και νερό» – Σοκαριστικές μαρτυρίες των διασωθέντων
- Βία στην εποχή της τεχνολογίας – Το cyberbullying αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη
- Νέα προσπάθεια διάσπασης των αγροτών από Μητσοτάκη – «Να κάνουμε διάλογο με ανοιχτούς δρόμους»
- Η «αρχόντισσα με το ανεστραμμένο διάδημα» αποκαλύπτεται στη Βοιωτία και φωτίζει τα μυστικά του 7ου αιώνα π.Χ.
- Κρήτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο 40χρονος ορειβάτης στο φαράγγι του Αμπά – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
- Οι Μαϊάμι Χιτ στο «κόλπο» για τον Αντετοκούνμπο

