Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά Δένδια για σχέδιο άλωσης του Τύπου

Πυρά Δένδια για σχέδιο άλωσης του Τύπου

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας για σχέδιο άλωσης του Τύπου. Αναφερόμενος στον ΔΟΛ, ο κ. Δένδιας μίλησε για προσπάθεια μετατροπής των εντύπων του δημοσιογραφικού οργανισμού σε κυβερνητικό φερέφωνο και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες ελέγχου του Τύπου δεν συνιστούν έντιμο πλαίσιο.

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας για σχέδιο άλωσης του Τύπου.

Αναφερόμενος στον ΔΟΛ, ο κ. Δένδιας μίλησε για προσπάθεια μετατροπής των εντύπων του δημοσιογραφικού οργανισμού σε κυβερνητικό φερέφωνο.

«Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι γίνονται προσπάθειες για να διασωθούν οι εργαζόμενοι. Όλοι θέλουμε τη διάσωση των θέσεων εργασίας. Ο ΔΟΛ και τα έντυπά του δεν υπήρξαν έντυπα φιλικά στη ΝΔ. Σε πολύ συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις συμπορεύτηκαν μαζί της σε συγκεκριμένους στόχους. Τα έντυπα του ΔΟΛ ήταν απέναντι στη ΝΔ κομματικά και ιδεολογικά και πολιτικά και πολλές φορές με τρόπο χυδαίο εξύβρισαν αρχηγούς της ΝΔ. Εμείς δεν έχουμε κομματικό όφελος, ξέρουμε ότι ο φυσικός χώρος αυτών των εντύπων είναι η κεντροαριστερά», είπε ο κ. Δένδιας.

Και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να μετατραπεί ένα ολόκληρο συγκρότημα σε κυβερνητικό φερέφωνο και σε αυτή την προσπάθεια η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της την απόλυτη αντίρρηση της ΝΔ. «Διαβάστε σημερινό άρθρο δημοσιογράφου στα Νέα που λέει ότι διεκπεραιώνεται σχέδιο άλωσης του Τύπου από την κυβέρνηση».

«Η χώρα είναι σε δύσκολο σημείο, η αξιολόγηση δεν πάει καλά και αν κλείσει θα γίνει με τρόπο οδυνηρό και βλαπτικό, οφείλουμε να έχουμε πλαίσιο έντιμης συνεννόησης και να μην έχουμε υψηλούς τόνους και να υπάρχει καθαρό πλαίσιο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και τόνισε ότι προσπάθειες ελέγχου του Τύπου δεν συνιστούν έντιμο πλαίσιο. «Η κυβέρνηση απέρχεται είτε το θέλει είτε όχι. Μην βλάψετε τη χώρα απερχόμενοι, δεν πρέπει να μην τελεσφορήσουν οι προσπάθειες ελέγχου του Τύπου», είπε ο κ. Δένδιας.

Για την απόφαση του ΣτΕ

Ταυτόχρονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προφανή επιχείρηση ποδηγέτησης των ΜΜΕ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην απόφαση του ΣτΕ, είπε ότι κρίθηκε αντισυνταγματικό ένα άρθρο στο οποίο βασίζεται όλο το νομοθετικό κατασκεύασμα και άρα δεν μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι ο νόμος είναι εντάξει.

«Αν τινάξεις τα θεμέλια ενός σπιτιού, μην περιμένεις να σταθεί το οικοδόμημα από πάνω. Καταρρέει αμέσως», είπε ο κ. Δένδιας και υπογράμμισε ότι η απόφαση επισημαίνει πως για τον νόμο δεν συνέπραξε το ΕΣΡ.

«Είτε θέλει είτε δεν θέλει η κυβέρνηση να το καταλάβει, υπέστη δεινή ήττα και αυτή είναι η πραγματικότητα. Το ΕΣΡ είχε στείλει 16 σημεία διαφωνίας που δεν ελήφθησαν υπόψη. Αν η κυβέρνηση επιχειρεί να διασώσει οτιδήποτε από το νόμο Παππά κάνει ολέθριο λάθος. Διότι θα υποστεί μια δεύτερη πολιτική ήττα», είπε ο κ. Δένδιας.

Ένωση Κεντρώων: Μας ενδιαφέρει η διάσωση του ΔΟΛ

Η Ένωση Κεντρώων, από την πλευρά της, θεωρεί ότι «πρέπει να διαλευκανθεί ποιος είναι ο χρηματοδότης που κρύβεται πίσω και ποιος θα επενδύσει στην εξυγίανση του ΔΟΛ» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, προσθέτοντας ότι «η υπόθεση του ΔΟΛ χρειάζεται χρήματα, διαφορετικά, θα αιωρείται η υποψία ότι η κυβέρνηση μπαίνει στον ΔΟΛ με στόχο να τον καταστήσει προπαγανδιστικό της εργαλείο».

Η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει, ότι «η διάσωση του ΔΟΛ μας ενδιαφέρει, αρκεί να μην γίνει σε βάρος του μόνιμου υποζυγίου της κοινωνίας. Μας ενδιαφέρει επίσης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024