Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτες κοινές επιδρομές Ρωσίας-Τουρκίας κατά Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Πρώτες κοινές επιδρομές Ρωσίας-Τουρκίας κατά Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Ρωσικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν για πρώτη φορά την Τετάρτη κοινή επιχείρηση εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στα περίχωρα της αλ-Μπαμπ στην επαρχία του Χαλεπίου, όπου οι τουρκικές δυνάμεις υπέστησαν βαριές απώλειες τον περασμένο μήνα. Στην επιχείρηση μετείχαν εννέα ρωσικά αεροσκάφη και οκτώ τουρκικά.

Ρωσικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν για πρώτη φορά την Τετάρτη κοινή επιχείρηση εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι στόχος της επιχείρησης ήταν οι «τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαμπ, στην επαρχία του Χαλεπίου.

Συνολικά επλήγησαν 36 εγκαταστάσεις, δήλωσε ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της συριακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, στην επιχείρηση μετείχαν εννέα ρωσικά αεροσκάφη (Su-24M, Su-25 και Su-34) και οκτώ τουρκικά, εκ των οποίων τέσσερα F-16 και ισάριθμα F-4.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επίσης επιχειρήσεις υποστήριξης των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων που προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ.

Υποστηρίζουν εξάλλου και την επίθεση του συριακού στρατού κοντά στην Παλμύρα, όπου ο Ρουντσκόι προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές ίσως να σχεδιάζουν να ανατινάξουν κάποια από τα ιστορικά μνημεία της αρχαίας πόλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024