Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Με διακομματική βούληση θεσμικό πλαίσιο για προστασία του Τύπου

Τσίπρας: Με διακομματική βούληση θεσμικό πλαίσιο για προστασία του Τύπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει συναλλαγές πίσω από τις κουρτίνες, αν υπάρξει διακομματική βούληση μπορεί να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά και θα προστατεύει όλες τις επιχειρήσεις του Τύπου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε η Αντιπολίτευση με σοβαρές καταγγελίες εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ. Θέλουμε να βοηθήσουμε γιατί ιστορικές εφημερίδες όπως Το Βήμα και Τα Νέα δεν πρέπει να κλείσουν, όμως δάνεια με αέρα δεν θα δοθούν, τόνισε. Ναι από Στ.Θεοδωράκη. «Σε τι ακριβώς ζητάτε συναίνεση;» η αντίδραση Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει συναλλαγές πίσω από τις κουρτίνες, αν υπάρξει διακομματική βούληση μπορεί να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά και θα προστατεύει όλες τις επιχειρήσεις του Τύπου, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε η Αντιπολίτευση με σοβαρές καταγγελίες εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Θέλουμε να βοηθήσουμε, γιατί ιστορικές εφημερίδες, όπως Το Βήμα και Τα Νέα δεν πρέπει να κλείσουν, οι εργαζόμενοι πρέπει να προστατευθούν, όμως δάνεια με αέρα δεν θα δοθούν, συναλλαγές κάτω από το τραπέζι δεν θα γίνουν, τόνισε ο πρωθυπουργός καλώντας την Αντιπολίτευση να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να συναινέσουν, ώστε να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει τον Τύπο στο σύνολό του.

«Εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε. Θέλω, όμως, να το ξεκαθαρίσω. Αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει κάτω από το τραπέζι. Δεν θα γίνει με καμία συνδιαλλαγή, δεν θα γίνει με τους τρόπους που μάθαμε να γίνονται στο παρελθόν. Και γι’ αυτόν τον λόγο, δεν μπορεί να γίνει μόνο ή φωτογραφικά ή για ένα συγκρότημα. Και δεν μπορεί να γίνει αν δεν βρει τη μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, αν όχι όλων, της μεγάλης πλειοψηφίας τους» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αν υπάρχει διακομματική βούληση για τη δημιουργία ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου, που θα αφορά όλους στον Τύπο, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε. Αλλά, θέλουμε να συζητήσουμε θεσμικό πλαίσιο ισότητας, που θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις του Τύπου. Καθαρές κουβέντες, όλα ανοιχτά, όλα στο φως, μόνο με συναίνεση. Εμείς δεν παίζουμε κάτω από τις κουρτίνες, δεν κάνουμε συνδιαλλαγές και αυτό το γνωρίζει όλη η ελληνική κοινωνία. Και τότε ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας πάψουν ορισμένοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους, διότι άλλα πράγματα ειλικρινά τους ενδιαφέρουν. Τους ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την αναφορά του στο θέμα των Μέσων Ενημέρωσης απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ.

«Κύριε Μητσοτάκη, κυρία Γεννήματα, γιατί ακριβώς με εγκαλείτε στο θέμα του ΔΟΛ; Ποιο είναι το αίτημά σας;» είπε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ανήκει σε αυτούς που έχουν «χτυπηθεί» από το συγκρότημα. Έχετε έρθει πολλές φορές σε αυτό το βήμα κραδαίνοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων του Συγκροτήματος, που τώρα κατηγορείτε για συναλλαγές με τον ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε ο Αλ.Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να κατακρίνει πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Συγκροτήματος και όχι μόνο, αφού στο στόχαστρό του μπήκε και το Πρώτο Θέμα του «κομιστή» (όπως είπε) Θέμου Αναστασιάδη. Η αξιοπιστία του χώρου του Μέσων Ενημέρωσης πλήττεται, αφού λειτουργεί κυρίως ως προπαγανδιστικός μηχανισμός, είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτό είναι έλλειμμα για τη Δημοκρατία.

«Να μιλήσουμε επί της ουσίας και η ουσία είναι ότι τα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και χρόνια περνούν μια κρίση δομική, μια κρίση που προηγήθηκε, θα έλεγα, της βαριάς οικονομικής κρίσης σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας – διότι σήμερα η ενημέρωση έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο – αλλά βεβαίως και εξαιτίας της πολύ κακής, άθλιας διαχείρισης όλων, όσων ιδιοκτητών εν πάση περιπτώσει, είχαν την ευθύνη.

» Η αξιοπιστία του χώρου πλήττεται. Ο χώρος συνολικά υποβαθμίζεται, λειτουργεί περισσότερο ως προπαγανδιστικός μηχανισμός και λιγότερο ως πυλώνας αντικειμενικής ενημέρωσης και δημοκρατίας. Και αυτό είναι έλλειμα και για τη δημοκρατία μας. Το χειρότερο είναι ότι με αποκλειστική ευθύνη όσων διαχειρίστηκαν τα οικονομικά, μεγάλων και ιστορικών συγκροτημάτων, κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να οδηγηθούν στο γκρεμό».

«Ξέρετε, εμένα αλλά και αυτήν την Κυβέρνηση» συνέχισε ο πρωθυπουργός «δεν θα με κατευθύνει στις επιλογές καμία εκδικητική μανία, διότι είναι προφανές ότι από το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν υπήρξε άλλος Πρωθυπουργός στον τόπο, που να εδέχθη τόση πολλή και άδικη κριτική. Δεν μιλάω για την πολιτική κριτική. Μιλάω για το πολιτικό bullying που αναφέρθηκα πιο πριν.»

» Ωστόσο, τα συγκροτήματα με μια ιστορική αναφορά στον τόπο, οι τίτλοι των εφημερίδων και οι εργαζόμενοι είναι κάτι ξέχωρο από όλα αυτά. Και θέλω να το πω και δημόσια από αυτό το βήμα ότι θα είναι αρνητική εξέλιξη, αν κλείσουν και «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», όπως και το «ΕΘΝΟΣ», όπως και ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», όπως ήταν και αρνητική εξέλιξη που έκλεισε η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», αλλά δεν είδαμε πολλά δάκρυα τότε».

Αναφερθείς δε στην εμπλοκή του Βασιλη Μουλόπουλου στην προσπάθεια διάσωσης του ΔΟΛ ο κ. Τσίπρας είπε: «μας λέτε ότι […] επειδή ένας πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση, θέλουμε να κάνουμε καινούργια διαπλοκή και – πώς το είπατε; – «Βόρεια Κορέα». Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από τον τύπο και τη δημοσιογραφία στην πολιτική και από εκεί πίσω, από την πολιτική στον τύπο και στη δημοσιογραφία, είναι ελεύθερη αγορά. Όταν δικοί μας κάνουν κάτι αντίστοιχο, είναι Βόρεια Κορέα. Αυτά είναι τα μέτρα και τα σταθμά.»

» Πριν από λίγες μέρες ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Μιχελάκης, έγινε Διευθυντής στον ΑΝΤ1. Βγήκαμε εμείς να πούμε ότι μετακόμισε ο ΑΝΤ1 στη Νέα Δημοκρατία; Ο υιός του κ. Ψυχάρη ήταν διπλωματικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, όταν ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αργότερα συνάδελφός σας στα έδρανα εδώ. Να σας π

*Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο τέλος του κειμένου.

Μητσοτάκης: Δεν συναινώ να φορτωθεί χρέη το κράτος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση Τσίπρα στη δευτερολογία του. «Εσείς κ. Τσίπρα δεν κάνατε μυστικές συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη παρέα με μια γάτα; Αν μετά σας χάλασε στη μοιρασιά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα». Το να συναντηθεί ο πολιτικός με έναν εκδότη σαφώς δεν είναι κακό, οι μυστικές συναντήσεις όμως γεννούν ερωτηματικά, πρόσθεσε.

«Επίσης ο κ. Μουλόπουλος ως τι εμφανίζεται; Τι ρόλο θα παίξει στη διάσωση του ΔΟΛ; Εχει προσωπικά κεφάλαια, συνεργάζεται με επενδυτές; Επίσης θα ήθελα μια απάντηση υπήρξε ή όχι μυστική συνάντηση μεταξύ Παππα Μουλόπουλου και Ψυχάρη; Εν πάση περιπτώσει ποια ακριβώς θα είναι η συμβολή της κυβέρνησης σε πιθανή διάσωση του ΔΟΛ;»

Αναφερόμενος δε στην παραίνεση του πρωθυπουργού να υπάρξει διακομματική βούληση για θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει τον Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «δεν κατάλαβα τι ακριβώς προτείνατε. Για ποιο πράγμα να υπάρξει διακομματική συναίνεση. Γιατί αν τη ζητάτε προκειμένου να συμφωνηθεί να φορτωθεί το κράτος για άλλη μια φορά χρέη μη βιώσιμων επιχειρήσεων τότε όχι δεν θα πάρουμε, εγώ δεν πρόκειται να φορτώσω στις πλάτες των φορολογούμενων νέα χρέη».


Θεοδωράκης: Όντως πρέπει να σώσουμε τον Τύπο

Στο θέμα του ΔΟΛ αναφέρθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που άλλωστε ανάλωσε και πολλά λεπτά της πρωτολογίας του στις εξελίξεις στον Τύπο. Ο κ. Τσίπρας υποβίβασε τον κ. Μουλόπουλο, αναφέροντας τον απλώς ως πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο κ. Μουλόπουλος είναι και πρόεδρος του ΔΣ της Αυγής» ήταν η πρώτη παρατήρησή του.

Ωστόσο, συμφώνησε με τον πρωθυπουργό ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τη σωτηρία του Τύπου γενικά και κατ’ επέκταση του ΔΟΛ. Όχι όμως με κομματικά πρόσωπα. «Όντως πρέπει να σώσουμε τον ΔΟΛ και τους εργαζόμενους. Και ο Μαρινόπουλος έπρεπε να σωθεί αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έστειλε τον Π.Σκουρλέτη να αναλάβει την επιχείρηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας τη δική του ερμηνεία στην εμπλοκή Μουλόπουλου: «Είναι σαφές ότι το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ελέγξει τις εξελίξεις στο ΔΟΛ και μέσω αυτού στα κανάλια».

Πάντως, ο κ. Θεοδωράκης κατάληξε εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να στηρίξει μια κυβερνητική πρωτοβουλία για διάσωση του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης. «Είμαστε σύμφωνοι ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια διάσωσης των εντύπων, έχει γίνει και στο εξωτερικό. Υπάρχουν αποφάσεις στην ΕΕ τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μακριά από λαϊκισμούς να σώσουμε τα Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους και να μην αφήσουμε το σημαντικό και δύσκολο έργο της ενημέρωση μόνο στο χαοτικό κόσμο του διαδικτύου».

H τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ειδικότερα για το θέμα των Μέσων Ενημέρωσης ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του είπε:

«Σας άκουσα να με εγκαλείτε εμένα προσωπικά, πρώτη η κ. Γεννηματά, αργότερα αμέσως εσείς, για το ζήτημα του ΔΟΛ. Γιατί ακριβώς, αγαπητοί μου συνάδελφοι, κύριε Μητσοτάκη και κύρια Γεννηματά, μιλάτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Θέλετε να μου εξηγήσετε γιατί ακριβώς με εγκαλείτε και τι ακριβώς ζητάτε; Ποιο ακριβώς είναι το αίτημά σας; Δεν κατάλαβα ποιο είναι το αίτημα σας.

» Επί ενάμιση χρόνο τώρα ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει προσωπικά δεκάδες φορές στην πρώτη σελίδα. Είναι από αυτές τις σελίδες που άλλες φορές αρέσκεστε, κύριε Μητσοτάκη, να έρχεστε εδώ και να τις επιδεικνύετε. Ενάμιση χρόνο τώρα στη Βουλή μια με τον Αρκά, μια με κανένα στίχο του Ελύτη και μια με το editorial των «ΝΕΩΝ» έρχεστε.

» Ενάμιση χρόνο τώρα έχει μετατραπεί μια εφημερίδα σοβαρή, αξιόπιστη – με τις διαφωνίες που μπορεί να είχαμε – σαν το άλλο αγαπημένο σας φύλλο, του άλλου του κομιστή αυτού που
βγάζει κάθε Κυριακή στα πρωτοσέλιδα λίβελλους εναντίον της Κυβέρνησης, για να κάνετε μετά εσείς δελτία τύπου, και έχει και ένα σπίτι στην Ελβετία, γιατί εκεί διαμένει με την οικογένειά του, με τα λεφτά που έχει βγάλει έξω.
Αυτού, του κομιστή, του φίλου σας, του Αναστασιάδη, του Θέμου Αναστασιάδη. Εγώ δεν θα πω ονόματα; Με έχετε για αυτούς που δεν λένε ονόματα; Και έχετε και το θράσος και έρχεστε και μιλάτε;

» Αυτή, λοιπόν, η εφημερίδα η ιστορική επί ενάμιση χρόνο με προπηλακίζει πολιτικά στα πρωτοσέλιδα ή στις ραδιοφωνικές της εκπομπές, γιατί είναι συγκρότημα, ότι τάχα το σπίτι που μένω με νοίκι – μένω σε νοίκι, ξέρετε – είναι σπίτι κάποιου που πήρα από τον πλειστηριασμό, ενός ανθρώπου που δεν είχε να πληρώσει. Άθλιο ψέμα και κανείς δεν βγήκε να κατηγορήσει τότε. Ή ότι δήθεν δίνω ψεύτικα πόθεν έσχες. Κανείς δεν βγήκε να κατηγορήσει τότε. Άθλιο ψέμα. Ή ότι έχω offshore εταιρείες. Στα πρωτοσέλιδα. Με ποιο σκοπό αυτό το πολιτικό bullying, ο προπηλακισμός από αυτούς που ερχόσασταν εσείς και μας φέρνατε τα πρωτοσέλιδά τους;

» Για να κάνω το πολύ απλό, κύριε Μητσοτάκη και κυρία Γεννηματά. Για να κάνω το πολύ απλό. Να κάνω ό,τι έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι, να σηκώσω ένα τηλέφωνο και να πάρω έναν τραπεζίτη και να πω ‘Ό,τι έκαναν τόσα χρόνια οι προηγούμενοι που έδιναν δάνεια με αέρα, δώστε κι εσείς δάνεια με αέρα’. Δεν το έκανα, όμως, κι ούτε θα το κάνω!

» Και ξέρετε κάτι; Μας λέτε ότι δεν έχει σημασία που δεν το κάνατε, αλλά επειδή ένας πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση, θέλουμε να κάνουμε καινούργια διαπλοκή και – πώς το είπατε; – «Βόρεια Κορέα». Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από τον Τύπο και τη δημοσιογραφία στην πολιτική και από εκεί πίσω, από την πολιτική στον τύπο και στη δημοσιογραφία, είναι ελεύθερη αγορά. Όταν δικοί μας κάνουν κάτι αντίστοιχο, είναι Βόρεια Κορέα. Αυτά είναι τα μέτρα και τα σταθμά.

» Πριν από λίγες μέρες ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Μιχελάκης, έγινε Διευθυντής στον ΑΝΤ1. Βγήκαμε εμείς να πούμε ότι μετακόμισε ο ΑΝΤ1 στη Νέα Δημοκρατία; Ο υιός του κ. Ψυχάρη ήταν διπλωματικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, όταν ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αργότερα συνάδελφός σας στα έδρανα εδώ. Να σας πω κι άλλα παραδείγματα; Η κα. Σπυράκη, ο κ. Καψής. Δεκάδες παραδείγματα μπορώ να σας πω. Όμως, δεν έχει νόημα να μιλήσω για αυτά.

» Να μιλήσουμε επί της ουσίας και η ουσία είναι ότι τα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και χρόνια περνούν μια κρίση δομική, μια κρίση που προηγήθηκε, θα έλεγα, της βαριάς οικονομικής κρίσης σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας – διότι σήμερα η ενημέρωση έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο – αλλά βεβαίως και εξαιτίας της πολύ κακής, άθλιας διαχείρισης όλων, όσων ιδιοκτητών εν πάση περιπτώσει, είχαν την ευθύνη.

» Η αξιοπιστία του χώρου πλήττεται. Ο χώρος συνολικά υποβαθμίζεται, λειτουργεί περισσότερο ως προπαγανδιστικός μηχανισμός και λιγότερο ως πυλώνας αντικειμενικής ενημέρωσης και δημοκρατίας. Και αυτό είναι έλλειμα και για τη δημοκρατία μας. Το χειρότερο είναι ότι με αποκλειστική ευθύνη όσων διαχειρίστηκαν τα οικονομικά, μεγάλων και ιστορικών συγκροτημάτων, κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να οδηγηθούν στο γκρεμό.

» Ξέρετε, εμένα αλλά και αυτήν την Κυβέρνηση δεν θα με κατευθύνει στις επιλογές καμία εκδικητική μανία, διότι είναι προφανές ότι από το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν υπήρξε άλλος Πρωθυπουργός στον τόπο, που να εδέχθη τόση πολλή και άδικη κριτική. Δεν μιλάω για την πολιτική κριτική. Μιλάω για το πολιτικό bullying που αναφέρθηκα πιο πριν.

» Ωστόσο, τα συγκροτήματα με μια ιστορική αναφορά στον τόπο, οι τίτλοι των εφημερίδων και οι εργαζόμενοι είναι κάτι ξέχωρο από όλα αυτά. Και θέλω να το πω και δημόσια από αυτό το βήμα ότι θα είναι αρνητική εξέλιξη, αν κλείσουν και «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», όπως και το «ΕΘΝΟΣ», όπως και ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», όπως ήταν και αρνητική εξέλιξη που έκλεισε η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», αλλά δεν είδαμε πολλά δάκρυα τότε.

» Εδώ, όμως, πρέπει να μιλήσουμε ευθέως. Μπορεί η επιθυμία μας να είναι να μην κλείσουν, αλλά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν, να συμβάλουμε στα πλαίσια του νόμου και όπως μπορούμε στα προγράμματα που οι ίδιες οι τράπεζες φαντάζομαι ότι είναι έτοιμες να συζητήσουμε. Αλλά μέχρι στιγμής, επενδυτές δεν υπάρχουν. Η ιδιοκτησία, εξ όσων γνωρίζω, δεν θέλει να βάλει χρήματα. Όμως, οι τράπεζες δάνεια με «αέρα» δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η Κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι, όμως, ζητούν και δικαίως ζητούν λύσεις. Ζητούν να βρεθούν τρόποι, ώστε να μην κλείσουν τα έντυπα, ώστε να έχουν ρευστότητα.

» Ζητούν όσο διαρκεί η εκκαθάριση – που απ’ όσο ξέρω στον ΔΟΛ ξεκινά το επόμενο διάστημα, με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων, διότι τα δάνεια έχουν καταγγελθεί – να υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνονται, αυτονόητο αίτημα από την πλευρά τους, ζητούν να μην απαξιωθούν οι τίτλοι και να μην χαθεί η εμπορική τους αξία.

» Εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε. Θέλω, όμως, να το ξεκαθαρίσω. Αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει κάτω από το τραπέζι. Δεν θα γίνει με καμία συνδιαλλαγή, δεν θα γίνει με τους τρόπους που μάθαμε να γίνονται στο παρελθόν. Και γι’ αυτόν τον λόγο, δεν μπορεί να γίνει μόνο ή φωτογραφικά ή για ένα συγκρότημα. Και δεν μπορεί να γίνει αν δεν βρει τη μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, αν όχι όλων, της μεγάλης πλειοψηφίας τους. Αν υπάρχει διακομματική βούληση για τη δημιουργία ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου, που θα αφορά όλους στον Τύπο, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε. Αλλά, θέλουμε να συζητήσουμε θεσμικό πλαίσιο ισότητας, που θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις του Τύπου.

» Καθαρές κουβέντες, όλα ανοιχτά, όλα στο φως, μόνο με συναίνεση. Εμείς δεν παίζουμε κάτω από τις κουρτίνες, δεν κάνουμε συνδιαλλαγές και αυτό το γνωρίζει όλη η ελληνική κοινωνία.

» Και τότε ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας πάψουν ορισμένοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους, διότι άλλα πράγματα ειλικρινά τους ενδιαφέρουν. Τους ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Α.Τ


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024