Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάσιμη η ζήτηση για δάνεια το δ' τρίμηνο 2016

Στάσιμη η ζήτηση για δάνεια το δ’ τρίμηνο 2016

Η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητη το δ' τρίμηνο του 2016, έναντι του γ' τριμήνου, όπως και τα κριτήρια χορήγησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Στάσιμη αναμένεται να παραμείνει και το α' τρίμηνο του 2017 η συνολική ζήτηση δανείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητη το δ’ τρίμηνο του 2016, έναντι του γ’ τριμήνου, όπως και τα κριτήρια χορήγησης, σύμφωνα με έρευνα για τις τραπεζικές χορηγήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στάσιμη αναμένεται να παραμείνει και το α’ τρίμηνο του 2017 η συνολική ζήτηση δανείων από επιχειρήσεις, καθώς η μικρή αύξηση της ζήτησης από τις μικρομεσαίες θα αντισταθμιστεί από τη μείωση της ζήτησης από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια αναμένεται το α’ τρίμηνο του 2017 να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα.

Τα στοιχεία αναλυτικά

Δάνεια προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις

Το δ΄ τρίμηνο του 2016, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου, επισημαίνουν οι αναλυτές της ΤτΕ.

Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2017.

Αμετάβλητη αναμένεται να παραμείνει και η συνολική ζήτηση δανείων, καθώς η μικρή αύξηση της ζήτησης από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αντισταθμιστεί από τη μείωση της ζήτησης δανείων από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το δ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το δ΄ τρίμηνο του 2016, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2017.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά το δ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024