Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, δεσμεύεται η υφυπουργός Οικονομικών

Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, δεσμεύεται η υφυπουργός Οικονομικών

«Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και αυτό είναι δέσμευση» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κ.Παπανάτσιου, συμπληρώνοντας ότι στη συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν υπάρχει κανένα φορολογικό ζήτημα. Εργαλείο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ το περιουσιολόγιο, είπε. Σε ό,τι αφορά το χτίσιμο του αφορολόγητου συνέστησε στους πολίτες να κρατούν τις αποδείξεις, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά για καλό και για κακό.

«Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και αυτό είναι δέσμευση» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, συμπληρώνοντας ότι στη συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν υπάρχει κανένα φορολογικό ζήτημα.

Όσον αφορά στο περιουσιολόγιο, επεσήμανε πως είναι ένα εργαλείο διασταύρωσης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και θα χρησιμοποιηθεί για τον νέο φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών λέγοντας ότι στόχος της χρήσης πλαστικού χρήματος για το αφορολόγητο είναι η φορολογική συμμόρφωση επαγγελματιών και επιχειρήσεων και όχι η φορολογική επιβάρυνση όσων δεν συγκεντρώνουν το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό.

Εξήγησε ότι η διεθνής πρακτική έχει δείξει ότι η χρήση του πλαστικού χρήματος έφερε αύξηση των εσόδων της τάξης του 20%.

Η υφυπουργός Οικονομικών συνέστησε στους πολίτες να κρατούν τις αποδείξεις, τουλάχιστον την πρώτη χρονιά («μέχρι να δούμε πως θα εφαρμοστεί το μέτρο»), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024