Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Φως» στις συνθήκες εκδήλωσης της τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ, στις 06.18 της Τρίτης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη 50, επιχειρεί να ρίξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την υπόθεση. Ήδη έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της επίθεσης τρεις κάλυκες από πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, όπως και οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείαςτης περιοχής.

«Φως» στις συνθήκες εκδήλωσης της τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ, στις 06.18 της Τρίτης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη 50, επιχειρεί να ρίξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την υπόθεση.

Ήδη έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της επίθεσης τρεις κάλυκες από πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συγκέντρωσαν και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των γύρω καταστημάτων, ώστε να ερευνηθεί κατά πόσο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, με καλάσνικοφ.

Στο στόχαστρό του μπήκε το λεωφορείο των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία.

Ο τρομοκράτης, που δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν έδρασε μόνος ή είχε και συνεργούς για κάλυψη, πιθανότατα βγήκε από την οδό Αραχώβης και, αφού πυροβόλησε, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο, είδαν λάμψεις από τους πυροβολισμούς από την πλευρά της συγκεκριμένης οδού.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του οχήματος, και μάλιστα στο ύψος των αστυνομικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ένοπλος ήθελε θύματα. Άλλη μία κατέληξε σε τοίχο του κτιρίου των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης. Από την Αντιτρομοκρατική, πάντως, θεωρείται πιθανό η επίθεση να αποτελεί «απάντηση» στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου. Εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από οργάνωση που έχει και στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέσει παρόμοιες επιθέσεις και αναμένεται προκήρυξη που θα ξεκαθαρίσει την ταυτότητά της.

Στο μεταξύ, τον 33χρονο τραυματία ειδικό φρουρό, πατέρα τριών παιδιών, επισκέφθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάστασή του και να του ευχηθούν καλή ανάρρωση.

Όπως έγινε γνωστό, φέρει επιφανειακό τραύμα στον μηρό από βολίδα, καθώς και τραύμα στα πλευρά από θραύσματα. Η κατάστασή του, πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία.

Υπό τον κ. Τόσκα, οργανώθηκε νωρίς το μεσημέρι σύσκεψη στο υπουργείο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Τόσκας: Kαταδικαστέα ενέργεια

Για «καταδικαστέα ενέργεια από κάθε πλευρά, μια δολοφονική επίθεση απέναντι σε ανθρώπους, οι οποίοι διαφυλάσσουν την τάξη στην περιοχή» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Πολλοί συνειρμοί μπορούν να γίνουν, είναι σε εξέλιξη η έρευνα. Δεν θα αφήσουμε τίποτα που να μην το εκμεταλλευτούμε για να βγάλουμε συμπεράσματα και να συλληφθούν αυτοί οι οποίοι κάνανε αυτό που κάνανε» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας στον Alpha 98.9.

Γεννηματά: Δολοφόνοι δρουν ανενόχλητοι

Η επίθεση στον ειδικό φρουρό στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αφορά όλους μας, δήλωσε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση:

«Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης» τόνισε και κάλεσε τα κόμματα σε συνεννόηση.

Όλη η δήλωση της κ. Γεννηματά:

«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠαΣοΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας.Επισκέφθηκα τον αστυνομικό που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Είναι ένας από εμάς.

» Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας. Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης.

» Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.Σήμερα δεν θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

» Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα.

» Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της.»

Έντονη αντίδραση της ΠΟΑΣΥ

«Η ένοπλη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση, νέα επίθεση σε διάστημα λίγων εβδομάδων, εναντίον συναδέλφων μας, αυτή τη φορά στα Εξάρχεια, έρχεται ως «φυσική» συνέχεια των πολύμορφων τρομοκρατικών προκλήσεων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή και που μερικοί αδυνατούν είτε δεν θέλουν να κατανοήσουν, την αναγκαιότητα λήψης δραστικών μέτρων για την οριστική εξάλειψή τους.

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία τους και η καθημερινή έκθεση των συναδέλφων που αποστέλλονται ως «πρόβατα επί σφαγή» σε μια περιοχή που έχει καταστεί γκέτο, γεννά πολλά ερωτηματικά για τις αποφάσεις που λαμβάνονται και τις εντολές που δίνονται» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

«Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν θα αρκεστεί αυτή τη φορά στο να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις νοσηρές ενέργειες, εκφράζοντας τη στήριξή του στον τραυματισμένο συνάδελφό μας ή διαβεβαιώνοντας την ελληνική κοινωνία ότι τέτοιες ενέργειες προφανώς και δεν πτοούν τον Έλληνα Αστυνομικό, αλλά θα θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους ιθύνοντες σε υψηλό επίπεδο για τη συνέχιση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024