Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ESM: Τέλη Ιανουαρίου το επίσημο πράσινο φως για τα μέτρα για το χρέος

ESM: Τέλη Ιανουαρίου το επίσημο πράσινο φως για τα μέτρα για το χρέος

Στο τέλος Ιανουαρίου περιμένει και επίσημα ο ESM το «πράσινο φως» για να προχωρήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ Καλίν Ανεβ Γιάνσε σε συνέντευξή του στο Dow Jones. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το Ταμείο αύξησε ήδη τον στόχο για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή του το 2017 κατά 14%, προκειμένου να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας που προκύπτουν από τη διαδικασία.

Στο τέλος Ιανουαρίου περιμένει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και επισήμως το «πράσινο φως» για να προχωρήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ Καλίν Ανεβ Γιάνσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το Ταμείο αύξησε ήδη τον στόχο για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή του κατά 14% το 2017, προκειμένου να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας που προκύπτουν από το σχέδιο ελαφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όπως εξήγησε, ο στόχος μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ύψους 57 δισ. ευρώ είναι μια εκτίμηση η οποία μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ότι ο ESM φέτος θα εκδώσει για πρώτη φορά ομόλογο σε δολάριο, με στόχο να προσελκύσει επενδυτές από τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, αλλά και για να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024