Στο τέλος Ιανουαρίου περιμένει και επίσημα ο ESM το «πράσινο φως» για να προχωρήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ Καλίν Ανεβ Γιάνσε σε συνέντευξή του στο Dow Jones. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το Ταμείο αύξησε ήδη τον στόχο για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή του το 2017 κατά 14%, προκειμένου να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας που προκύπτουν από τη διαδικασία.

Στο τέλος Ιανουαρίου περιμένει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και επισήμως το «πράσινο φως» για να προχωρήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ Καλίν Ανεβ Γιάνσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το Ταμείο αύξησε ήδη τον στόχο για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή του κατά 14% το 2017, προκειμένου να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας που προκύπτουν από το σχέδιο ελαφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όπως εξήγησε, ο στόχος μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ύψους 57 δισ. ευρώ είναι μια εκτίμηση η οποία μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ότι ο ESM φέτος θα εκδώσει για πρώτη φορά ομόλογο σε δολάριο, με στόχο να προσελκύσει επενδυτές από τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, αλλά και για να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr