Δευτέρα 25 Μαϊου 2026
weather-icon 26o
Ώρα η ΕΚΤ να αρχίσει να στρίβει το τιμόνι, λέει η Ένωση Τραπεζών Γερμανίας

Ώρα η ΕΚΤ να αρχίσει να στρίβει το τιμόνι, λέει η Ένωση Τραπεζών Γερμανίας

Τα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ δημιουργούν προβλήματα στις τράπεζες και θα πρέπει να ξεκινήσει «μία πολύ προσεκτική αλλαγή κατεύθυνσης» καθώς ο πληθωρισμός ενισχύεται, σύμφωνα με την γερμανική ένωση τραπεζών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Τα χαμηλά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δημιουργούν προβλήματα για τις τράπεζες και είναι ώρα η ΕΚΤ να ξεκινήσει «μια πολύ προσεκτική αλλαγή στην κατεύθυνση της πολιτικής της» εν μέρει λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, ανέφερε σήμερα η ένωση τραπεζών της Γερμανίας BdB.

«Τα χαμηλά επιτόκια είναι τεράστιο πρόβλημα για τις τράπεζες, ωστόσο, η όποια μεταστροφή στα επιτόκια θα πρέπει να εφαρμοστεί προσεκτικά», αναφέρει η ένωση, προσθέτοντας ότι η νομισματική ένωση δεν έχει λύσει ακόμη όλα της τα προβλήματα.

Τα σχόλια έγιναν μετά τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών Jens Spahn την Παρασκευή στο Reuters, ότι η επεκτατική πολιτική της ΕΚΤ έχει μια σειρά επιπτώσεων, προτείνοντας την έναρξη μίας ενάρετης εξόδου από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 25 Μαϊου 2026
Cookies