ΥΠΟΙΚ: Στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών η υπόθεση Σώρρα
«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν» τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά και την έντονη κριτική για το θέμα από την Αντιπολίτευση.
«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν» τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά και την έντονη κριτική για το θέμα από την Αντιπολίτευση.
Από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνουν η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.
Επίσης, προσθέτουν οι ίδιοι, η Διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.
Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μύκονος στην κορυφή του κόσμου: Το «Πάντεχνον» επέστρεψε με τέσσερα μετάλλια
- «Ραφαήλ ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα
- Καλοκαιρινές εκπτώσεις στα Public: Η καλύτερη στιγμή για βουτιά στις έξυπνες αγορές
- Στάρμερ: Αποχωρώ με το χαμόγελο και υπερήφανος για όλα όσα επιτελέσαμε – Αναλαμβάνει ο Μπέρναμ
- ΕΛΑΣ: 5 +1 εμβληματικές παρεμβάσεις στην Παιδεία, για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
- LIVE: Η κλήρωση του ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να εργαλειοποιεί τους θεσμούς για να επεκτείνει την εξουσία του
- Δένδιας για επέτειο τουρκικής εισβολής: Το Κυπριακό παραμένει ζήτημα παράνομης κατοχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442