Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη με δέκα και ανατροπή η Λάρισα, 2-1 τη Βέροια

Νίκη με δέκα και ανατροπή η Λάρισα, 2-1 τη Βέροια

Με ανατροπή και παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, η ΑΕΛ πέτυχε πολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Βέροιας στη Λάρισα, σε αναμέτρηση για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου με τον Τόνι Κάλβο, αλλά ο Γκαγέχο (στο ντεμπούτο του) ισοφάρισε στο 54΄ και οι «βυσσινί» πήραν τη νίκη με πέναλτι του Ναζλίδη στο 82΄, αν και είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 59΄, λόγω αποβολής του Ντοντό.

Με ανατροπή και παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, η ΑΕΛ πέτυχε πολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Βέροιας στη Λάρισα, σε αναμέτρηση για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου με τον Τόνι Κάλβο, αλλά ο Γκαγέχο (στο ντεμπούτο του) ισοφάρισε στο 54΄ και οι «βυσσινί» πήραν τη νίκη με πέναλτι του Ναζλίδη στο 82΄, αν και είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 59΄, λόγω αποβολής του Ντοντό.

Το ματς διεκόπη για περίπου 16 λεπτά, αμέσως μετά την έναρξή του, λόγω ρίψης καπνογόνων που δημιούργησαν πρόβλημα ορατότητας στο γήπεδο.

Η καθυστερημένη έναρξη της αναμέτρησης είχε επιπτώσεις στον ρυθμό, καθώς οι δύο ομάδες άργησαν να ζεσταθούν. Η Βέροια απείλησε πρώτη στο 21΄ με τον Τόνι Κάλβο, σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ξενοδόχοβ, ενώ η Λάρισα πλησίασε το γκολ στο 44΄, όταν ο Ντέλετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε και ο Καντιμοίρης μπλόκαρε.

Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Αρτσε τροφοδότησε τον Τόνι Κάλβο κι αυτός τελείωσε άψογα τη φάση, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα η «βασίλισσα του βορρά» θα μπορούσε λίγο αργότερα να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Καπετάνος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ.

Στο β΄ μέρος ο Σάκης Τσιώλης «επιστράτευσε» τον νεοαποκτηθέντα Γκαγέχο (ενώ αντίθετα απέσυρε τον Ικάουνιεκς που δεν βοήθησε) και ο Ισπανός τον δικαίωσε. Αφού πρώτα απείλησε στο 49΄, με σουτ που πέρασε μόλις άουτ, ισοφάρισε στο 54΄ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ρέντζα.

Ο Γκαγέχο είχε και δοκάρι (οριζόντιο) στο 57΄, σε σέντρα-σουτ που επιχείρησε, όμως δύο λεπτά αργότερα τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν, καθώς ο Ντοντό αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και αποβλήθηκε. Η Βέροια προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική της υπεροχή, αλλά ο Ξενοδόχοβ έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Τόνι Κάλβο στο 68΄, ενώ η κεφαλιά του Λινάρδου στο 76΄ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αντ΄αυτού, η ΑΕΛ ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη (πρώτη στο πρωτάθλημα μετά από δύο μήνες), χάρη σε πέναλτι που κέρδισε (από τον Χαροντάκη) και αξιοποίησε ο Ναζλίδης στο 82΄. Η θεσσαλική ομάδα πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα», καθώς ανέβηκε στην 11η θέση και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου αντίθετα παραμένει η Βέροια.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)

Κίτρινες: Ρέντζας, Ναζλίδης, Ντοντό – Σαρπόνγκ, Καντιμοίρης, Λινάρδος, Μπαλάφας

Κόκκινη: Ντοντό (59΄, 2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης):
Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας (46΄ Γκαγέχο), Φάρκας, Μονιάκης, Μασαλέσα, Φατιόν, Ντοντό, Ναζλίδης (88΄ Τικίτο), Ικάουνιεκς (46΄ Κουτσιανικούλης), Ντέλετιτς

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας):
Καντιμοίρης, Μαλόν (80΄ Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Αρτσε, Σαρπόνγκ (63΄ Βασιλαντωνόπουλος), Τόνι Κάλβο, Καπετάνος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024