Προχωρά η συνταγματική μεταρρύθμιση για μία προεδροκεντρική Τουρκία
Η Συνταγματική Επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του συντάγματος, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Στόχος του Ερντογάν είναι η αναθεώρηση να περάσει από δημοψήφισμα την άνοιξη και, αν εγκριθεί, να μετατρέψει την Τουρκία σε καθαρά προεδροκεντρικό σύστημα -με τον ίδιο στην προεδρία.
Η Συνταγματική Επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του συντάγματος, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για τη διενέργεια συζήτησης στην ολομέλεια του σώματος, με το επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος στις διατάξεις για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου της Τουρκίας.
Μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, αναμένεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές την άνοιξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Εκουαδόρ: Η αστυνομία ανακάλυψε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια και ένα «μήνυμα»
- Το Ιράν δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια
- Λίβερπουλ – Μπράιτον 3-0: Στους «16» του FA Cup με σούπερ Σαλάχ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]
- Ίντερ – Γιουβέντους 3-2: Οι Νερατζούρι πήραν το derby d’ Italia
- Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-1: Στην κορυφή η «Βασίλισσα» και περιμένει…
