Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιδιά τρέχουν να σωθούν από τον τρόμο των βομβαρδισμών στη Συρία

Παιδιά τρέχουν να σωθούν από τον τρόμο των βομβαρδισμών στη Συρία

Δεκάδες άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές με στόχο ελεγχόμενα από τους αντάρτες εδάφη στην ανατολική Γιούτα, προάστιο της Δαμασκού, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί από ρωσικά χείλη η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ καθεστώτος Άσαντ και αντιπολίτευσης. Eρασιτεχνικό βίντεο που ήλθε στη δημοσιότητα δείχνει παιδιά σε κατάσταση πανικού να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο τους για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς. Παιδιά τρομοκρατημένα, παιδιά που κλαίνε και ουρλιάζουν ανάμεσα σε καπνούς και συντρίμμια...

Δεκάδες άμαχοι, ανάμεσά τους τουλάχιστον επτά παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές με στόχο ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή στην ανατολική Γιούτα, προάστιο της Δαμασκού, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί από ρωσικά χείλη η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ καθεστώτος Άσαντ και αντιπολίτευσης.

Eρασιτεχνικό βίντεο που ήλθε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης δείχνει παιδιά σε κατάσταση πανικού να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο τους για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς. Παιδιά τρομοκρατημένα, παιδιά που κλαίνε και ουρλιάζουν ανάμεσα σε καπνούς και συντρίμμια.

Σε άλλο βίντεο που ήλθε στη δημοσιότητα ένα αγόρι διασώζεται από τα ερείπια έπειτα από ακόμη μία επιδρομή στην Αρμπίν. Το παιδί μεταφέρεται σε ασθενοφόρο.

Δεν είναι γνωστό εάν οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή η ρωσική αεροπορία.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως συνολικά τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές στην Ανατολική Γιούτα. Τουλάχιστον επτά παιδιά είναι ανάμεσά τους.

Τους τελευταίους μήνες το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο πολλών ανταρτοκρατούμενων κοινοτήτων στα περίχωρα της Δαμασκού, έπειτα από συμφωνίες εκεχειρίας που υπογράφτηκαν έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών και προβλέπουν την αποχώρηση των ανταρτών και των υποστηρικτών τους από την επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024