Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όλοι μιλούν για τη Νάταλι Πόρτμαν και τη «Jackie»

Όλοι μιλούν για τη Νάταλι Πόρτμαν και τη «Jackie»

...

Μία διαφορετική βιογραφία σκηνοθετεί ο Πάμπλο Λαραΐν. Το πορτρέτο της Τζάκι Κένεντι που παρουσιάζει είναι γεμάτο φρεσκάδα.

Τι μπορεί να πει κανείς για την Τζάκι Κένεντι που να μην είναι ήδη γνωστό; Αυτό φαίνεται ότι ήταν το ερώτημα που απασχόλησε τον Πάμπλο Λαραΐν, ο οποίος φέτος δοκίμασε τις δυνάμεις του στην αντισυμβατική βιογραφία με το «Neruda».

Στο «Jackie», ο Λαραΐν κάνει «ανατομία» της ψυχής της Τζάκι Κένεντι τις ημέρες μετά τη δολοφονία του συζύγου της, προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.

«Η Νάταλι έχει κάτι που θεωρώ απαραίτητο στην υποκριτική: το μυστήριο» σημειώνει ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν για την πρωταγωνίστριά του Νάταλι Πόρτμαν που φαίνεται να έχει εξασφαλισμένη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Δείτε στο in.gr το αποκλειστικό βίντεο, στο οποίο η Νάταλι Πόρτμαν μιλά για τη Τζάκι Κένεντι και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας μιλούν για τη… Νάταλι.

Ο παραγωγός Ντάρεν Αρονόφσκι που έχει συνεργαστεί με την Πόρτμαν και στον «Μαύρο Κύκνο» -ταινία για την οποία η Πόρτμαν κέρδισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου- λέει ότι «το σημαντικό για μένα σε αυτή τη διαδικασία ήταν το ότι ξέχασα πως έβλεπα τη Νάταλι».

«Η Τζάκι έπρεπε να είναι τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα σε τόσες πολλές διαφορετικές στιγμές» λέει η Πόρτμαν, η οποία στην ταινία προσπάθησε να αποδώσει τις κινήσεις και την ιδιαίτερη φωνή της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Τζάκι (Νάταλι Πόρτμαν) ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Η Τζάκι Κένεντι καλείται να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Γρήγορα συνειδητοποιεί ότι οι επόμενες μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Σε σενάριο Νόα Οπενχάιμ (το σενάριο βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας), η ταινία μοιάζει ήδη από το τρέιλερ να ξεπερνά τις συμβάσεις μιας χολιγουντιανής βιογραφίας, προσπαθώντας να κατανοήσει -και μάλιστα στην πιο σκοτεινή της στιγμή- μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν σημειώνει: «Πώς να ήταν για εκείνη; Όλοι ξέρουμε την ιστορία της δολοφονίας του Τζον Κένεντι. Αλλά τι γίνεται αν επικεντρωθούμε μόνο σε εκείνην; Πώς ήταν οι επόμενες τρεις μέρες, που ήταν βουτηγμένη στον θρήνο, που τα παιδιά της ήταν καταρρακωμένα, που όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω της; Η Τζάκι ήταν μια βασίλισσα χωρίς στέμμα, χωρίς θρόνο και σύζυγο. Ήταν κομψή, επιθυμητή και εκλεπτυσμένη. Ήταν μια από τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες του 20ού αιώνα. Κι όμως, ξέρουμε πολύ λίγα για αυτήν. Ήταν αδιαπέραστη και μυστηριώδης, μπορεί και η πιο άγνωστη γνωστή γυναίκα της μοντέρνας εποχής. Θέλω να πιστεύω ότι ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι για αυτήν. Δεν θα μάθουμε ποτέ πώς μύριζε ή πώς έλαμπαν τα μάτια της. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι έρευνα. Και να συνθέσουμε μια ταινία από θραύσματα. Κομμάτια μνήμης. Μέρη, ιδέες, εικόνες και ανθρώπους. Ο πρόεδρος Κένεντι πέθανε νέος. Η θητεία του διακόπηκε απότομα και σύντομα, τα κατορθώματα του κινδύνευαν να ξεχαστούν. Παρ’ όλο που βρισκόταν στην ομίχλη του δικού της τραύματος, η Τζάκλιν Κένεντι ήξερε ότι κάποιος έπρεπε να τελειώσει την ιστορία του. Μέσα σε λίγες μέρες, μετέτρεψε τον σύζυγο της από άνθρωπο σε θρύλο. Καθόρισε την εικόνα του και εδραίωσε την κληρονομιά του. Έτσι, έγινε η ίδια σύμβολο, γνωστή για πάντα σε όλον τον κόσμο με το μικρό της όνομα… Τζάκι».


* Η ταινία «Jackie» θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 19 Ιανουαρίου 2017 σε διανομή Feelgood Entertainment.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024