Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Λαβρόφ ενόψει Γενεύης

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Λαβρόφ ενόψει Γενεύης

Τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για την Κύπρο από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, είχαν ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Τσίπρας και Ερντογάν ενδέχεται να συναντηθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για την Κύπρο από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, είχαν το μεσημέρι ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε tweet ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε και σήμερα ότι «χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη». Επέμεινε ότι «δεν τίθεται θέμα μη εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη της Γενεύης», προσθέτοντας ότι μελετάται και έχουν ζητηθεί γνωματεύσεις για την καλύτερη εκπροσώπησή της.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής ή ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η διάσκεψη δεν θα είναι πενταμέρης, αλλά πολυμερής, ενώ ανέφερε ότι ενδεχομένως να μη σταλούν προσκλήσεις για συμμετοχή από τα Ηνωμένα Έθνη. «Δεν είναι θετική εξέλιξη ότι από μόνοι μας εισαγάγουμε στον δημόσιο διάλογο το συγκεκριμένο θέμα» σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι στη διάσκεψη θα είναι παρόντα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση «και θα έχουν και ρόλο και λόγο».

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024