
Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Λαβρόφ ενόψει Γενεύης
Τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για την Κύπρο από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, είχαν ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Τσίπρας και Ερντογάν ενδέχεται να συναντηθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.
Τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για την Κύπρο από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, είχαν το μεσημέρι ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε tweet ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε και σήμερα ότι «χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη». Επέμεινε ότι «δεν τίθεται θέμα μη εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη της Γενεύης», προσθέτοντας ότι μελετάται και έχουν ζητηθεί γνωματεύσεις για την καλύτερη εκπροσώπησή της.
Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής ή ο υπουργός Εξωτερικών.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η διάσκεψη δεν θα είναι πενταμέρης, αλλά πολυμερής, ενώ ανέφερε ότι ενδεχομένως να μη σταλούν προσκλήσεις για συμμετοχή από τα Ηνωμένα Έθνη. «Δεν είναι θετική εξέλιξη ότι από μόνοι μας εισαγάγουμε στον δημόσιο διάλογο το συγκεκριμένο θέμα» σημείωσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι στη διάσκεψη θα είναι παρόντα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση «και θα έχουν και ρόλο και λόγο».
Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
- Αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από καβγά – Μία σύλληψη
- Γιάννης Ρίτσος: Γραφή τυφλού
- Έλενα Παπαρίζου – Τάκης Ζαχαράτος: Πώς αποχαιρέτησαν το ΝΟΧ όπου εμφανίζονταν
- ΝΒΑ: Πέρασαν στους ημιτελικούς Τίμπεργουλβς και Νικς, σε Game 7 το Σίξερς-Σέλτικς (vids)
- Εκλογές στο Περού: Υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ο πιθανότερος αντίπαλος της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο
- Σταχτοδέλφινο στο Αιγαίο: Η σπάνια εμφάνιση μεταξύ Χίου και Ικαρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442