Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καναδή τουρίστρια μεταξύ των νεκρών επίθεσης ενόπλων στην Ιορδανία

Καναδή τουρίστρια μεταξύ των νεκρών επίθεσης ενόπλων στην Ιορδανία

Καναδή τουρίστρια και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε διαδοχικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι κατά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Καράκ της νότιας Ιορδανίας. Οι ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης όπου κατά πληροφορίες έχουν παγιδευτεί αρκετοί άλλοι τουρίστες. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κάστρο.

Καναδή τουρίστρια και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε διαδοχικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι κατά των δυνάμεων ασφαλείας στο Καράκ της νότιας Ιορδανίας.

Οι ένοπλοι κατέφυγαν στο αρχαίο κάστρο στην ορεινή αυτή πόλη, το οποίο κατέλαβαν έπειτα από επίθεση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Κατά πληροφορίες στο κάστρο έχουν εγκλωβιστεί αρκετοί τουρίστες.

Η αστυνομία απέστειλε ειδικές δυνάμεις στην περιοχή για να καταδιώξουν τους δράστες. Το κάστρο έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς και σημειώνονται ανταλλαγές πυροβολισμών.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επί του παρόντος την ευθύνη για την επίθεση.

Αρκετά παρόμοια περιστατικά τον τελευταίο χρόνο έχουν ταράξει το αραβικό βασίλειο, το οποίο παρέμενε σχετικά αλώβητο από εξεγέρσεις, εμφύλιους πολέμους και αντάρτικα ισλαμιστών που έχουν σαρώσει τη Μέση Ανατολή από το 2011.

Η Ιορδανία είναι μεταξύ των λίγων αραβικών κρατών που έχουν λάβει μέρος στην υπό τις ΗΠΑ αεροπορική εκστρατεία εναντίον των ανταρτών στη Συρία.

Παρόλα αυτά, πολλοί Ιορδανοί έχουν αντιταχθεί τη συμμετοχή της χώρας τους, λέγοντας ότι έχει προκαλέσει το βίαιο θάνατο μουσουλμάνων και ενίσχυσε τις απειλές για την ασφάλεια στο εσωτερικό της Ιορδανίας.

Αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία για την ενίσχυση του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην Ιορδανία και ιδιαίτερα στις πιο φτωχές περιοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024