Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν: Σύριες σε ημερολόγιο για ρώσους στρατιώτες

Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν: Σύριες σε ημερολόγιο για ρώσους στρατιώτες

Ακόμη και η τραγωδία ενός αιματηρού εμφυλίου μοιάζει να μην αρκεί για να καμφθεί το «θάρρος» του μάρκετινγκ: Ας θεωρείται αμφιλεγόμενη η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη συριακή σύρραξη, φαίνεται πως είπε κάποιος εγκέφαλος σε ρωσική δημιουργική ομάδα και αποφάσισε να φτιάξει ημερολόγιο με Σύριες -«αληθινές κόρες της Συρίας», όπως τονίζεται- να «ευχαριστούν» Ρώσους στρατιώτες. Τα μηνύματα κάθε μήνα έχουν δύο επίπεδα...

Ακόμη και η τραγωδία ενός αιματηρού εμφυλίου μοιάζει να μην αρκεί για να καμφθεί το «θάρρος» του μάρκετινγκ: Ας θεωρείται αμφιλεγόμενη η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη συριακή σύρραξη, φαίνεται πως είπε κάποιος εγκέφαλος σε ρωσική δημιουργική ομάδα και αποφάσισε να φτιάξει ημερολόγιο με Σύριες -«αληθινές κόρες της Συρίας», όπως τονίζεται- να «ευχαριστούν» Ρώσους στρατιώτες.

Τα μηνύματα κάθε μήνα έχουν δύο επίπεδα…

Το ημερολόγιο θεωρείται «δώρο» από τη Μόσχα προς τους ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στη Συρία. Τα μοντέλα είναι δώδεκα νεαρές Σύριες που φορούν μία μοντέρνα «αναπαραγωγή» παραδοσιακής ρωσικής στολής και στέλνουν κάθε μήνα ένα μήνυμα προς τους Ρώσους στρατιώτες.

Παραδείγματα: «To έχω καταλάβει ότι έχεις σοβαρές προθέσεις» λέει στον ρώσο στρατιώτη η δεσποινίς Ιανουάριος που μιλά για τη Λαττάκεια. Έξω από τη Λαττάκεια βρίσκεται η αεροπορική βάση του Χμεϊμίμ.

«Φοβόμουν ότι δεν θα ξαναβλεπόμασταν» λέει η δεσποινίς Μάρτιος στον ρώσο στρατιώτη. Κυκλωμένη από κάτω είναι η 14 Μαρτίου: Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει στις 14 Μαρτίου 2016 πως θα σταματούσαν οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία (κάτι που δεν συνέβη ποτέ).

«Να μπορούσα να σε δω μόνο για μία στιγμή» λέει η δεσποινίς Ιούλιος -στα ρωσικά, η στιγμή είναι «MΙG», όπως ο τύπος ρωσικών μαχητικών, ενώ η δεσποινίς Αύγουστος λέει πως «η μοίρα της Παλμύρας μου είναι στα χέρια σου».

Επικαλούμενο το δελτίο τύπου των δημιουργών του ημερολογίου, το Russia Today λέει πως σκοπός είναι οι «αληθινές κόρες της Συρίας» να «ευχαριστήσουν» τους ρώσους στρατιώτες. Για όποιον δεν το κατάλαβε, το μήνυμα που έχει η δεσποινίς Δεκέμβριος είναι: «Είμαι ήσυχη που η χώρα μου είναι υπό τον έλεγχό σου».

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο Κρεμλίνο. «Δείξε μου τον διοικητή σου να σου πως ποιος είσαι» λέει η δεσποινίς Οκτώβριος. Κυκλωμένη από κάτω είναι η 7η Οκτωβρίου -τα γενέθλια του Πούτιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024