Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H ΕΕ είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο

H ΕΕ είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο

H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό στις 12 Ιανουαρίου 2017, επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματά του για την Κύπρο.

H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό στις 12 Ιανουαρίου 2017, επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματά του για την Κύπρο.

«Μετά την ενημέρωση των ευρωπαίων ηγετών από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στην εν εξελίξει διαδικασία για την επανένωση της Κύπρου.

»Η ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει μέλος της Ένωσης μετά τη διευθέτηση του Κυπριακού, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό στις 12 Ιανουαρίου 2017», αναφέρεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το πέρας της ενημέρωσης του προέδρου της Δημοκρατίας προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με ειδικότερη έμφαση στη διαδικασία και την πορεία μέχρι την πολυμερή διάσκεψη που θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου, αλλά και για το σημαντικό κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα και το διάλογο που ακολούθησε της ενημέρωσης, την ανταπόκριση από τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ αλλά και τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων.

Ειδικότερα στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, είναι σημαντικό ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο που της αναλογεί για ένα κράτος μέλος, αφού θεωρούμε ότι η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος μέλος της Ένωσης – κάτι που θα συνεχιστεί και μετά τη λύση του Κυπριακού – αποτελεί την καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει περιληφθεί ειδική αναφορά στο Κυπριακό, σύμφωνα με την οποία, ακριβώς επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος και θα συνεχίσει και μετά τη λύση του Κυπριακού να είναι κράτος της ΕΕ, εκφράζεται η ετοιμότητα για συμμετοχή στην πολυμερή διάσκεψη που θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024