Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο βουλευτής... «κομάντο» Ράιαν Ζίνκε υπουργός Εσωτερικών

ΗΠΑ: Ο βουλευτής… «κομάντο» Ράιαν Ζίνκε υπουργός Εσωτερικών

Τον βουλευτή Ράιαν Ζίνκε, ρεπουμπλικανό της Μοντάνα που είχε από νωρίς συνταχθεί με τον Τραμπ, επέλεξε ο εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ για το υπουργείο Εσωτερικών. O Ζίνκε, ο οποίος στην πολύχρονη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις SEAL του αμερικανικού στρατού είχε περάσει και από το Ιράκ, έχει υποστηρίξει κινήσεις για «ενεργειακή αυτονομία» παρά τις επιφυλάξεις που εξέφραζαν ομάδες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τον βουλευτή Ράιαν Ζίνκε, ρεπουμπλικανό της Μοντάνα που είχε από νωρίς συνταχθεί με τον Τραμπ, επέλεξε ο εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ για το υπουργείο Εσωτερικών.

O Ζίνκε, ο οποίος στην πολύχρονη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις SEAL του αμερικανικού στρατού είχε περάσει και από το Ιράκ, έχει υποστηρίξει κινήσεις για «ενεργειακή αυτονομία» παρά τις επιφυλάξεις που εξέφραζαν ομάδες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η επιλογή του ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί της Τετάρτης από την ομάδα πολιτικής μετάβασης του Ντόναλντ Τραμπ. Δεν ήταν κάτι που περίμεναν όλοι: Οι Ρεπουμπλικανοί ήθελαν τον Ζίνκε παρόντα στη μάχη για την έδρα στη Μοντάνα απέναντι στον Δημοκρατικό Τζον Τέστερ ενώ για την επιλογή του Τραμπ στο υπουργείο Εσωτερικών ακουγόταν η βουλευτής Κάθι ΜακΜόρις Ρότζερς.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για τους πάνω από 70.000 ομοσπονδιακούς δημόσιους υπαλλήλους σε όλες τις ΗΠΑ και επιβλέπει επίσης πάνω από το 20% της δημόσιας γης στην επικράτεια, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και μεγάλα φυσικά πάρκα.

Στο ζήτημα της ιδιοκτησίας της δημόσιας γης, τάσσεται υπέρ της παραμονής της στις ομοσπονδιακές αρχές, όπως σημειώνει το Reuters (σε αντίθεση με άλλα τμήματα των Ρεπουμπλικανών, που προτιμούν είτε ιδιωτικοποίηση είτε μεταφορά στις πολιτειακές αρχές).

Όντας στην επιτροπή της αμερικανικής Βουλής για τη διαχείριση φυσικών πόρων, είχε υπερψηφίσει μέτρα που θα αποδυνάμωναν δικλείδες ασφαλείας για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Ο Ζίνκε είναι ισχυρός υποστηρικτής για την ενεργειακή αυτονομία της Αμερικής και υποστηρίζει μία συνολική ενεργειακή πολιτική που περιλαμβάνει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ορυκτά καύσιμα και εναλλακτικές μορφές ενέργειας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα του Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024