Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που μοιράστηκαν σε άστεγους

Σάλος με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που μοιράστηκαν σε άστεγους

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της ομάδας Κιβωτός Αστέγων να στολίσει χριστουγεννιάτικα δέντρα σε σημεία στο κέντρο της Αθήνας όπου ζουν άστεγοι. Η ενέργεια αυτή σχολιάστηκε αρνητικά από πλήθος χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Αν πιστεύουν στα αλήθεια πως αυτό είναι πράξη αγάπης, τότε μάλλον την λέξη αξιοπρέπεια δεν θα την έχουν ακουστά...» έγραψε στο προφίλ του ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της ομάδας Κιβωτός Αστέγων να στολίσει χριστουγεννιάτικα δέντρα σε σημεία στο κέντρο της Αθήνας όπου ζουν άστεγοι.

Η ομάδα στην ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για «πράξεις συμβολικές» και καταγγέλει την κοινωνία που «δεν ακολουθεί». Κάτω από την ανάρτηση ακολούθησε πλήθος αρνητικών σχολίων που μιλούν για άστοχη και ανούσια κίνηση που πλήττει την αξιοπρέπεια των αστέγων.

Η ομάδα Κιβωτός Αστέγων έγραψε στο προφίλ της στο Facebook:

«Τριάντα πέντε φίλοι και μέλη της ομάδας «Κιβωτός Αστέγων», σε 4 ομάδες συμμετείχαν στην σημερινή δράση μας. Οι πράξεις μας συμβολικές. Η κοινωνία δεν ακολουθεί. Φοβισμένη ή απλά ασυνείδητη, νομίζει ότι θα ξορκίζει εις το διηνεκές το χτικιό που έχει πέσει στον τόπο μας.

Η απογοήτευση μας, πολύ μεγάλη, όχι για τα λίγα άτομα, που έρχονται στις αφιλοκερδείς και μη- κομματικοποιημένες δράσεις μας, αλλά για το μέγεθος της κρίσης, που έχει οδηγήσει π.χ., 450 διαφορετικά άτομα, να ζουν στον δρόμο, μόνο στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, τα 57 άτομα, που ζουν, τρόπος του λέγειν, στην οδό,…Βουλής, κ.ο.κ.

Συνεχίζουμε, και όσο αντέξουμε, και όσο αντέξει η αγαπημένη μας πατρίδα… Ντροπή σας, συνάνθρωποι, για το γεγονός ότι δεν εξεγείρεστε, για την στρατιά των 24.000 αστέγων, των εκατοντάδων χιλιάδων πεινασμένων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, κλπ., κλπ. Ομάδα »ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ».

Κάτω από την ανάρτηση ακολούθησαν σχόλια εξοργισμένων πολιτών για την κίνηση αυτή.

Ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, σχολιάζοντας σχετικά το γεγονός έγραψε στο προφίλ του «Ελπίζω να είναι απλά κάποιο κακόγουστο αστείο, μια αποτυχημένη φάρσα. Η μια -ατυχής έτσι η αλλιώς- προσπάθεια ειρωνίας και καταγγελίας. Γιατί αν το πιστεύουν στα αλήθεια πως αυτό είναι πράξη αγάπης, τότε μάλλον την λέξη αξιοπρέπεια δεν θα την έχουν ακουστά…».

Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024