Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής πήρε η κυβέρνηση Τζεντιλόνι

Την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής πήρε η κυβέρνηση Τζεντιλόνι

Την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού Κοινοβουλίου απέσπασε με 368 «ναι» έναντι 105 «όχι» η νέα κυβέρνηση υπό τον Πάολο Τζεντιλόνι, με το Κίνημα 5 Αστέρων (Μ5S) του Μπέπε Γκρίλο και την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά να απέχουν της ψηφοφορίας.Την Τετάρτη ακολουθεί η ψηφοφορία στη Γερουσία όπου αναμένεται ότι η πλειοψηφία θα είναι οριακή. Οικονομία και Ευρώπη οι κύριες προτεραιότητες του πρωθυπουργού που διαδέχεται τον Ματέο Ρέντσι μετά το ηχηρό «όχι» των Ιταλών στη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού Κοινοβουλίου απέσπασε με 368 «ναι» έναντι 105 «όχι» η νέα κυβέρνηση υπό τον Πάολο Τζεντιλόνι, με το Κίνημα 5 Αστέρων (Μ5S) του Μπέπε Γκρίλο, την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά και βουλευτές που ανήκουν στις παρατάξεις των Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μάριο Μόντι να απέχουν της ψηφοφορίας.

Την Τετάρτη ακολουθεί η ψηφοφορία στη Γερουσία, όπου θεωρείται πολύ πιθανό η πλειοψηφία που θα εξασφαλίσει η κυβέρνηση να είναι οριακή καθώς 18 γερουσιαστές που ανήκαν στις παρατάξεις των Μόντι και Μπερλουσκόνι δεν αναμένεται να στηρίξουν την κυβέρνηση Τζεντιλόνι.

Αιτία της απόφασής τους είναι ότι κανένα μέλος της ομάδας «Αla-Scelta Civica» (Ala-Επιλογή Πολιτών), δεν ορίστηκε υπουργός στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Οικονομία και Ευρώπη είναι οι κύριες προτεραιότητες του Πάολο Τζεντιλόνι, όπως τόνισε στις προγραμματικές δηλώσεις ενώπιον του Κοινοβουλίου διαμηνύοντας παράλληλα: «Η κυβέρνηση μάς θα διαρκέσει για όσο καιρό έχει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, ο οποίος αναλαμβάνει την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση Ρέντσι μπροστά στο ηχηρό «όχι» των Ιταλών στη συνταγματική μεταρρύθμιση, διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της κυβέρνησης του να αναλάβει δράση για να υποστηρίξει τον τραπεζικό τομέα της Ιταλίας.

Υπογράμμισε επίσης δεν μπορεί να γίνει δεκτή η υπερβολική λιτότητα, ούτε η υπερβολική ανοχή προς τις χώρες που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο προσφυγικό.

«Τα προβλήματα του μέρους εκείνου της μέσης αστικής τάξης που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες, θα είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε σχέση με τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ο Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι «η Ιταλία θα πάρει μέρος στην σημαντική συζήτηση για την ανανέωση του κανονισμού του Δουβλίνου» και δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφές πως «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρακτική βάσει της οποίας η Ευρώπη πρέπει να είναι υπερβολικά αυστηρή με την λιτότητα, αλλά να δείχνει υπερβολική ανοχή προς τις χώρες που δεν συμμερίζονται τις ευθύνες του προσφυγικού και του μεταναστευτικού».

Στο κύριο αυτό θέμα, δηλαδή, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων και συνέχιση της γραμμής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική διάρκεια της νέας κυβέρνησης, ο νέος πρωθυπουργός είπε ότι αυτή θα συνεχίσει να εργάζεται «όσο διαπιστώνεται ότι διαθέτει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024