Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Ιούνιο «βλέπει» εκλογές στην Ιταλία ο Ματέο Ρέντσι

Τον Ιούνιο «βλέπει» εκλογές στην Ιταλία ο Ματέο Ρέντσι

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι είπε σε συνέντευξή του ότι αναμένει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο. Σε σχόλια στην εφημερίδα Quotidiano -που δημοσιεύτηκαν χωρίς την έγκριση του πρώην πρωθυπουργού- ο Ρέντσι ευχήθηκε καλή τύχη στον εντολοδόχο πρωθυπουργό Π.Τζεντιλόνι, λέγοντας ότι «θα τα πάει καλά».

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι είπε σε συνέντευξή του ότι αναμένει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.

Οι επόμενες εκλογές, είπε ο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Quotidiano, «πιθανώς τον Ιούνιο, θα διεξαχθούν με αναλογικό εκλογικό σύστημα».

Σημείωσε ότι περιμένει πως οι βουλευτές θα αντισταθούν σε ψηφοφορία πριν από το Σεπτέμβριο, καθώς τότε είναι που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για τις κρατικές συντάξεις τους.

Την Κυριακή, ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός είπε πως σκοπεύει να ηγηθεί κυβέρνησης «πλήρους αρμοδιότητας», βάζοντας στην κορυφή των προτεραιοτήτων της την κατάρτιση νέου εκλογικού νόμου.

Ο Ρέντσι χαρακτήρισε τον Ρέντσι «άνθρωπο ποιότητας» και είπε ότι «θα τα πάει καλά». «Του εύχομαι καλή τύχη» σημείωσε ο Ρέντσι στις δηλώσεις του, τις οποίες ο δημοσιογράφος είπε ότι δημοσίευσε παρά τη θέληση του πρώην πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος του Ρέντσι δεν σχολίασε τα όσα αναφέρει η εφημερίδα.

«Ελπίζουμε να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε αργότερα τη Δευτέρα ο Ρέντσι, στη διάρκεια συνεδρίασης της ηγετικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024