Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντινούπολη: Το ΡΚΚ δείχνει η Άγκυρα για το μακελειό, 38 οι νεκροί

Κωνσταντινούπολη: Το ΡΚΚ δείχνει η Άγκυρα για το μακελειό, 38 οι νεκροί

Οι τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως τα πρώτα στοιχεία για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν στην κατεύθυνση του κουρδικού ΡΚΚ, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ο απολογισμός από τη διπλή επίθεση έξω από γήπεδο έχει ανέβει σε 38 νεκρούς -αστυνομικοί στην πλειονότητά τους- και 155 τραυματίες. Πένθος κηρύχθηκε για την Κυριακή σε όλη τη χώρα.

Οι τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως τα πρώτα στοιχεία για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν στην κατεύθυνση του κουρδικού ΡΚΚ, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ο απολογισμός από τη διπλή επίθεση έξω από γήπεδο έχει ανέβει σε 38 νεκρούς -αστυνομικοί στην πλειονότητά τους- και 155 τραυματίες.

Πένθος κηρύχθηκε για την Κυριακή σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν στην πρώτη του δήλωση -στην οποία άφησε και αιχμές κατά τρίτων χωρών- είπε πως η Τουρκία «θα νικήσει την τρομοκρατία και τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς εκτίμησε το πρωί της Κυριακής πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το ΡΚΚ. «Το βέλος δείχνει στο ΡΚΚ, ήταν ξεκάθαρα σχεδιασμένη επίθεση» είπε μιλώντας στο CNN Turk. Τόνισε ωστόσο πως «δεν μπορούμε ακόμη να πούμε τίποτε οριστικό», λέγοντας πως θα γίνουν ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Η πλειονότητα των νεκρών μέχρι το πρωί της Κυριακής, 30 από τους 38, ήταν αστυνομικοί. Από τους 155 τραυματίες, οι 14 νοσηλεύονται στην εντατική. {{{ map }}}

H πρώτη έκρηξη σημείωθηκε δύο ώρες μετά τη λήξη του αγώνα Μπεσικτάς-Μπούρσασπορ σε σημείο συγκέντρωσης των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο Vodafone Arena.

H δεύτερη έκρηξη ακολούθησε ελάχιστα λεπτά αργότερα σε κοντινό πάρκο, στη συνοικία Μάτσκα, και αποδίδεται σε βομβιστή αυτοκτονίας που είχαν περικυκλώσει οι αστυνομικές δυνάμεις.

H στιγμή της έκρηξης όπως κατεγράφη σε ερασιτεχνικό βίντεο:

Βίντεο από το σημείο αμέσως μετά την επίθεση:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024