
Φόρους 6,9 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες τον Δεκέμβριο
Το ποσό των 6,9 δισ. ευρώ ελπίζει να βγάλει από τις τσέπες των φορολογούμενων το υπουργείο Οικονομικών τον Δεκέμβριο. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ειδικό φόρο πολυτελείας κλπ.
Το ποσό των 6,9 δισ. ευρώ ελπίζει να βγάλει από τις τσέπες των φορολογούμενων το υπουργείο Οικονομικών τον Δεκέμβριο.
Περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων καλούνται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει και τις γνωστές ουρές στις ΔΟΥ για την κατάθεση πινακίδων.
Τα τέλη θα κοστίσουν, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 1,092 δισ. ευρώ, ενώ περίπου 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να μπουν στα ταμεία από την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Στον λογαριασμό προστίθεται περίπου 1 δισ. ευρώ προσδοκώμενων εισπράξεων από τον ΦΠΑ μετά και την αύξηση του κανονικού συντελεστή στο 24% η οποία φαίνεται να έχει επιδράσει καθοριστικά στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού.
Οι σχετικοί σύνδεσμοι για τα τέλη κυκλοφορίας στο σύστημα TAXIS είναι:
- Με κωδικούς ΤaxisNet (Έντυπα Τελών και Κατάσταση Οχημάτων)
- Χωρίς Κωδικούς TaxisNet (Έντυπα Τελών)
- Με κωδικούς ΤaxisNet (Κατάσταση Τελών Κυκλοφορίας εταιριών με μεγάλο αριθμό οχημάτων)
Άλλες υποχρεώσεις: η υποβολή δήλωσης και απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας (έως τις 27 Δεκεμβρίου), η υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα και τόκους (28 Δεκεμβρίου) και η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία (30 Δεκεμβρίου).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Τζέσικα Μαν κατέθεσε για 3η φορά κατά του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Καλαμάτα: Αυτοκτονία πίσω από τον θάνατο 44χρονου σε στάβλο – Έξι συλλήψεις για σκηνοθετημένη δολοφονία
- Μουρίνιο και Κλοπ οι δύο κορυφαίες επιλογές της Ρεάλ Μαδρίτης για την τεχνική ηγεσία
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στις Αχαρνές – Βρέθηκε οπλοστάσιο σε οικία – Πέντε συλλήψεις
- Κ. Αρβανίτης: Η Δημοκρατία νίκησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια η έκθεση για το Κράτος Δικαίου