Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν

Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν από λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1933. Ήταν γιος πρόσφυγα από την Ρωσία. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης και έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή το 1953. Πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και είχε τιμηθεί με πλήθος βραβείων για το έργο του.

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1933. Ήταν γιος πρόσφυγα από την Ρωσία. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης και έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή το 1953.

Πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και είχε τιμηθεί με πλήθος βραβείων για το έργο του.

Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες, μεταξύ άλλων στις ταινίες: Οι Παράνομοι (1958), Προδοσία (1964), Οι γενναίοι του Βορρά (1970), Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο (1980). Μάλιστα, κέρδισε βραβεία ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1963 και το 1964.

Είχε εμφανιστεί και σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Τα Ψάθινα Καπέλα» και το «Άγγιγμα Ψυχής».

Υπήρξε παντρεμένος με την Τέτα Χατζηχρήστου, κόρη του Κώστα Χατζηχρήστου, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, την Άνια.

Αδελφός του Πέτρου Φυσσούν ήταν ο επίσης ηθοποιός Κώστας Φυσσούν.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, αναφέρει «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον χαμό του Πέτρου Φυσσούν ενός ηθοποιού που υπηρέτησε τη υποκριτική σε όλα τα είδη και σε όλες του τις εκδοχές για πολλές δεκαετίες.

» Ο Πέτρος Φυσσούν, ηθοποιός πολυβραβευμένος, με πολλούς ρόλους τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και με συμμετοχές σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, ανήκει σε μια εμβληματική γενιά ηθοποιών που εμπλούτισε την υποκριτική τέχνη.

» Το Υπουργείο Πολιτισμού και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του και τους οικείους του».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη, τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφέρει: «OΠέτρος Φυσσούν ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός που τίμησε με το έργο του, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Η προσφορά του στον χώρο του Πολιτισμού υπήρξε σπουδαία. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Τη λύπη του για τον θάνατο του ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. «Μια σημαντική μορφή του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν πέρασε στην ιστορία. Το πέρασμά του από την σκηνή και την οθόνη και η δύναμη της καλλιτεχνικής του ποιότητας θα τον κρατάει ζωντανό στην μνήμη μας για πάντα» σημειώνει το ΚΚΕ, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Τη θλίψη του εξέφρασε και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κάνοντας λόγο για έναν «εξαιρετικό ηθοποιό» που υποδύθηκε μια ευρεία γκάμα ρόλων και διακρίθηκε σε όλα τα είδη του θέατρου αλλά και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. «Υπήρξε σκηνοθέτης και θιασάρχης και διακρίθηκε με πολλά βραβεία στην μακρόχρονη, σημαντική καλλιτεχνική του πορεία την οποία διάνυσε με ήθος και σεμνότητα» σημειώνει το ΚΘΒΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024