Τραμπ καλεί Ντουτέρτε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον επόμενο χρόνο, ανέφερε ο σύμβουλος του Ντουτέρτε, Κρίστοφερ Γκο. Ο Ντουτέρτε έχει συχνά στρέψει τα πυρά του κατά των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας τον «χωρισμό» του από τη χώρα, ενώ δεν έχει διστάσει να στείλει στον διάβολο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον επόμενο χρόνο, ανέφερε ο σύμβουλος του Ντουτέρτε, Κρίστοφερ Γκο.
Ο Ντουτέρτε έχει συχνά στρέψει τα πυρά του κατά των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας τον «χωρισμό» του από τη χώρα, ενώ δεν έχει διστάσει να στείλει στον διάβολο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ντουτέρτε, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία επτά λεπτών, την οποία ο σύμβουλος του προέδρου των Φιλιππίνων χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσα, ζωηρή».
Ο Κ.Γκο είπε ότι ο Τραμπ κάλεσε τον Ντουτέρτε στις ΗΠΑ, όταν η χώρα θα φιλοξενήσει συνόδους του Συνδέσμου Χωρών της Νοτιανατολικής Ασίας (ASEAN).
Ο Ντουτέρτε, γνωστός ως «τιμωρός» είχε δηλώσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι αναπροσαρμόζει την εξωτερική πολιτική της Μανίλας επειδή οι ΗΠΑ απογοήτευσαν τις Φιλιππίνες. Στα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε ότι «χωρίζει» από τις ΗΠΑ τόσο σε οικονομικό, όσο και σε αμυντικό επίπεδο.
Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, ο Ντουτέρτε είχε σπεύσει να εκφράσει τον εκλεγμένο πρόεδρο τα «θερμά του συγχαρητήρια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442