Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ καλεί Ντουτέρτε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο

Τραμπ καλεί Ντουτέρτε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον επόμενο χρόνο, ανέφερε ο σύμβουλος του Ντουτέρτε, Κρίστοφερ Γκο. Ο Ντουτέρτε έχει συχνά στρέψει τα πυρά του κατά των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας τον «χωρισμό» του από τη χώρα, ενώ δεν έχει διστάσει να στείλει στον διάβολο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον επόμενο χρόνο, ανέφερε ο σύμβουλος του Ντουτέρτε, Κρίστοφερ Γκο.

Ο Ντουτέρτε έχει συχνά στρέψει τα πυρά του κατά των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας τον «χωρισμό» του από τη χώρα, ενώ δεν έχει διστάσει να στείλει στον διάβολο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ντουτέρτε, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία επτά λεπτών, την οποία ο σύμβουλος του προέδρου των Φιλιππίνων χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσα, ζωηρή».

Ο Κ.Γκο είπε ότι ο Τραμπ κάλεσε τον Ντουτέρτε στις ΗΠΑ, όταν η χώρα θα φιλοξενήσει συνόδους του Συνδέσμου Χωρών της Νοτιανατολικής Ασίας (ASEAN).

Ο Ντουτέρτε, γνωστός ως «τιμωρός» είχε δηλώσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι αναπροσαρμόζει την εξωτερική πολιτική της Μανίλας επειδή οι ΗΠΑ απογοήτευσαν τις Φιλιππίνες. Στα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε ότι «χωρίζει» από τις ΗΠΑ τόσο σε οικονομικό, όσο και σε αμυντικό επίπεδο.

Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, ο Ντουτέρτε είχε σπεύσει να εκφράσει τον εκλεγμένο πρόεδρο τα «θερμά του συγχαρητήρια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024