Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mαίνονται οι μάχες στο Χαλέπι, σε «λύση φέτος» ελπίζει η Ρωσία

Mαίνονται οι μάχες στο Χαλέπι, σε «λύση φέτος» ελπίζει η Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «ευελπιστεί» πως η «κατάσταση στο Χαλέπι θα έχει επιλυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου», την ώρα που ο συριακός στρατός έχει επεκτείνει τον έλεγχό του στην πόλη και δεκάδες χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείπουν τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές. Παράλληλα, η Μόσχα ανέφερε πως έχει ήδη επαφές με την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ για το Συριακό, πριν ο ρπεουμπλικανός αναλάβει τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «ευελπιστεί» πως η «κατάσταση στο Χαλέπι θα έχει επιλυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου», την ώρα που ο συριακός στρατός έχει επεκτείνει τον έλεγχό του στην πόλη και δεκάδες χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείπουν τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Παράλληλα, η Μόσχα ανέφερε πως έχει ήδη επαφές με την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ για το Συριακό, πριν ο ρεπουμπλικανός αναλάβει τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Σε ερώτηση εάν η κατάσταση μπορεί να επιλυφθεί μέχρι το τέλος του 2016, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε πως «φυσικά και το ελπίζουμε». «Θα πρέπει να εκδιώξουμε δια της βίας αυτούς τους τρομοκράτες με τον ίδιο τρόπο που θα πρέπει να συμβεί στη Μοσούλη και την Ράκα. Είναι μία γενικότερη ανάγκ» είπε.

Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης πως η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με το επιτελείο του Τραμπ σχετικά με τη Συρία.

Την Τρίτη, ανώτερος αξιωματικός των δυνάμεων που μάχονται υπέρ του Άσαντ είχε δηλώσει στον Reuters ότι η Συρία και οι σύμμαχοί της σχεδιάζουν να απομακρύνουν τους αντάρτες από το Χαλέπι πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024