Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Volvo V90 «αριστεύει» και αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα στη Σουηδία

To Volvo V90 «αριστεύει» και αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα στη Σουηδία

Το station wagon της σουηδικής φίρμας απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταγραφεί ποτέ στις υψηλών απαιτήσεων δοκιμές στις οποίες υποβάλλει η σουηδική αστυνομία τα υποψήφια αυτοκίνητα για περιπολικά –και από τις αρχές του νέου χρόνου αναλαμβάνει ανάλογα καθήκοντα.

Η σουηδική αστυνομία θα παραλάβει από τις αρχές της νέας χρονιάς τα πρώτα της V90 καθώς το wagon της Volvo απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταγραφεί ποτέ στις υψηλών απαιτήσεων δοκιμές στις οποίες η σουηδική αστυνομία υποβάλλει τα τετράτροχα τα οποία θα αναλάβουν το ρόλο του περιπολικού.

Οι δοκιμές στις οποίες υποβάλλονται τα υποψήφια για τον αστυνομικό στόλο αυτοκίνητα επικεντρώνονται σε πέντε τομείς που εστιάζουν στην αξιολόγηση της πέδησης και της ευελιξίας όπου τα αυτοκίνητα αξιολογούνται σε μια πορεία γεμάτη εμπόδια καθώς και σε ελιγμούς αποφυγής με ή χωρίς φρενάρισμα, ενώ πραγματοποιούνται δοκιμές και για τις επιδόσεις τους σε υψηλές ταχύτητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική βαθμολογία που απέσπασε το V90 ήταν 9,2/10 η οποία αντιστοιχεί και στην υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ από αυτοκίνητο στα απαιτητικά τεστ της αστυνομίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική έκθεση των οδηγών δοκιμών της αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα «συνολικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσει κανείς κάποιο σφάλμα. Πλαίσιο, σύστημα διεύθυνσης, traction control και κινητήρας λειτουργούν υποδειγματικά. Οι γρήγορες αλλαγές λωρίδων σε υψηλές ταχύτητες γίνονται σχεδόν υπερβατικά εύκολα, η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι αυτή ακριβώς που του υπαγορεύει ο οδηγός του χωρίς απρόοπτα, ενώ διαχειρίζεται οποιαδήποτε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης».

Εκτός από τις υψηλές απαιτήσεις που επιβάλλουν οι έκτακτες ανάγκες όπου καλούνται να αντεπεξέλθουν, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στη Σουηδία, σε αντίθεση με άλλες χώρες, τα περιπολικά λογίζονται ως χώροι εργασίας κάτι που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό δεν αρκεί μόνο να είναι γρήγορα, ευέλικτα και με εγνωσμένου κύρους δυνατότητες καταδίωξης αλλά και να προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης, ποιότητας και εργονομίας προκειμένου να μπορούν να «υπηρετήσουν» στην αστυνομία.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι απαιτούμενες τροποποιήσεις προκειμένου να μετατραπεί ένα τυπικό V90 σε περιπολικό πραγματοποιούνται από την ίδια τη σουηδική φίρμα και το τμήμα Volvo Car Special Products το οποίο χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα προκειμένου να τοποθετήσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό επικοινωνίας και μη και να υλοποιήσει τις αναβαθμίσεις στο σύστημα πέδησης και την ανάρτηση προκειμένου να πληρούνται οι αυστηρές προδιαγραφές της σουηδική αστυνομίας.

H σουηδική αστυνομία είναι η πρώτη που θα συμπεριλάβει στο στόλο της το V90 συνεχίζοντας μια σχέση παράδοσης που ξεκινά από το 1929 οπότε και χρησιμοποιήθηκε το πρώτο Volvo ως περιπολικό. Η παράδοση αυτή συνεχίστηκε με τα Amazon και 144 αλλά και με τα πιο πρόσφατα V70 και XC70 το οποίο επίσης είχε καταγράψει ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στις δοκιμές της σουηδικής αστυνομίας.

Επίσης, όπως σημειώνει η Volvo η σουηδική αστυνομία δεν είναι η μοναδική που χρησιμοποιεί αυτοκίνητά της ως περιπολικά καθώς στο πρόσφατο παρελθόν, Volvo έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης από την βρετανική, την ολλανδική, τη νορβηγική αλλά και την ιταλική αστυνομία.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024