Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Θέλουμε νίκη και πρωτιά» είπε ο Πάουλο Μπέντο

«Θέλουμε νίκη και πρωτιά» είπε ο Πάουλο Μπέντο

Με αναφορά στην επί ένα 20ήμερο αγωνιστική απραξία του Ολυμπιακού, ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Πάουλο Μπέντο, εν όψει της αναμέτρησης με τη Γιουνγκ Μπόις την Πέμπτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 5η αγωνιστική του Europa League. «Όχι, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να επηρεαστούμε από αυτή την εξέλιξη», είπε αρχικά ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας και συνέχισε: «Θέλουμε να νικήσουμε αύριο για να προκριθούμε και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, που επίσης είναι πολύ σημαντική για εμάς». Εκτός αποστολής Καρντόσο και Τσόρι.

Με αναφορά στην επί ένα 20ήμερο αγωνιστική απραξία του Ολυμπιακού, ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Πάουλο Μπέντο, εν όψει της αναμέτρησης με τη Γιουνγκ Μπόις την Πέμπτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 5η αγωνιστική του Europa League.

«Όχι, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να επηρεαστούμε από αυτή την εξέλιξη», είπε αρχικά ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας και συνέχισε:

«Δουλειά μου είναι να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Δουλειά μας ήταν να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το παιχνίδι για μία διοργάνωση που στόχος μας είναι η πρόκριση. Θέλουμε να νικήσουμε αύριο για να προκριθούμε και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, που επίσης είναι πολύ σημαντική για εμάς.

Δεν σκεφτόμαστε πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς και δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τα συζητήσουμε. Πιστεύω θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα όταν ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα».

Αμέσως μετά τόνισε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Όταν έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, θα σας πω την άποψη μου γι΄ αυτό το θέμα».

Για το ποιο θεωρεί ότι θα είναι το «κλειδί» στο αυριανό ματς, απάντησε: «Πιστεύω πως το αυριανό παιχνίδι θα εξαρτηθεί από τη διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες. Και οι δύο ομάδες θα έχουν επιθετική διάθεση, γιατί και οι δύο χρειάζονται τη νίκη. Πιστεύω ότι θα μας δημιουργήσει προβλήματα, όπως έγινε και στο πρώτο παιχνίδι.

Είναι ένα ματς που θα χρειαστεί σωστή συγκέντρωση και συμπεριφορά, και από την πλευρά των φιλάθλων μας και από την ομάδα μας. Το παιχνίδι θα έχει δυσκολίες και θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που θα μας δυσκολέψει. Θέλουμε εμείς να είμαστε πιο επιθετικοί και πιο αποτελεσματικοί».

Στο τέλος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, που δίνει πρόκριση στον Ολυμπιακό, μήπως αποτελέσει «παγίδα» για τους παίκτες, και απάντησε: «Δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Έχουμε έναν ξεκάθαρο τρόπο και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ποιος είναι. Όλοι γνωρίζουμε ότι προτεραιότητά μας είναι η νίκη και γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε και για να έχουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για την πρώτη θέση. Τα υπόλοιπα δεν τα έχουμε στο μυαλό μας».

Ελιονούσι: Η Γιουνγκ Μπόις μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα

Με την ερώτηση που ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Πάουλο Μπέντο, με την ίδια ακριβώς ξεκίνησε και του Ταρίκ Ελιουνούσι. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και στο αν προβληματίζεται για την αγωνιστική απραξία των δύο τελευταίων εβδομάδων, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Γιουνγκ Μπόις για το Europa League, απάντησε:

«Όχι, δεν νομίζω. Φυσικά όταν έχεις πολύ καιρό να παίξεις ένα επίσημο παιχνίδι, μπορεί να σου κοστίσει στο ρυθμό. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προπονείσαι σε πολύ έντονο ρυθμό και πολύ καλά. Αυτό έχουμε κάνει. Έχουμε προπονηθεί καλά και σε έντονο ρυθμό. Όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, παρά να δείξεις ότι έχεις προπονηθεί καλά».

Για το αν το αυριανό ματς έχει χαρακτήρα τελικού για τον Ολυμπιακό, είπε: «Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια στον όμιλο, όμως αύριο έχουμε την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μέσα στο γήπεδό μας, μπροστά στους φιλάθλους μας. Για εμάς είναι σημαντικό να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν η περίοδος που διανύει είναι η καλύτερη της καριέρας του και τόνισε: «Εξαρτάται, αν μιλήσουμε με βάση τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι και για τον χρόνο συμμετοχής που έχω κερδίσει, τότε μπορώ να πω πως ναι, είναι η καλύτερη περίοδος για μένα. Το θέμα είναι να προσέχεις τον εαυτό σου, να μην έχεις τραυματισμούς, γιατί τα πράγματα στο ποδόσφαιρο μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Έχω πολύ καλούς συμπαίκτες και με αυτούς μαζί μπορώ να πετύχω πολλά πράγματα. Νιώθω την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Τέλος, η άποψη του Ελιουνούσι για την αυριανή αντίπαλο της ομάδας του, είναι: «Πιστεύω ότι είναι μία καλή ομάδα, μία δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες. Γνωρίζω καλά πολλούς παίκτες, γνωρίζω καλά τον Σουλεϊμάνι από το ολλανδικό πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα που θα μας δημιουργήσει προβλήματα και ήδη το έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Έχουμε τον μέγιστο σεβασμό για τη Γιουνγκ Μπόις. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και τι μπορούμε να καταφέρουμε εμείς».

Εκτός αποστολής Καρντόσο και Τσόρι

Εκτός αποστολής έμεινε ο Όσκαρ Καρντόσο. Το χτύπημα που δέχθηκε τις προάλλες στο πρόσωπο και τα ράμματα που του έγιναν, θα στερήσουν από τον 33χρονο Παραγουανό τη συμμετοχή του. Ουσιαστικά λοιπόν και με δεδομένο πως ο Πασιένσια βρίσκεται στην πατρίδα του, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στην καρδιά, ο Ολυμπιακός θα πάει με έναν μόνο «φουνταριστό», τον Ιντέγε, σε ένα ματς όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο και άρα η επίτευξη του γκολ μοναδικό ζητούμενο.

Από εκεί και πέρα, και από αυτό το ματς αποκλείστηκε ο ανέτοιμος Ντε Λα Μπέγια, ο τραυματίας Καπίνο αλλά και ο Τσόρι Ντομίνγκες, καθώς και οι Μαρίν, Ρομαό, Σιόβας.

Οι 18 παίκτες που επέλεξε ο Πάουλο Μπέντο μετά το τέλος της προπόνησης είναι οι: Λεάλι, Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Μανθάτης, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Ρέτσος, Σεμπά και Βιάνα.

Να σημειώσουμε πως δύο βασικότατοι ποδοσφαιριστές της ομάδας και ιδιαίτερα φορμαρισμένοι, ο Μιλιβόγεβιτς και ο Μποτία, βρίσκονται στο όριο των κίτρινων καρτών και κινδυνεύουν να χάσουν το ματς της τελευταίας αγωνιστικής, με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024