Δρομολογείται η επέκταση του ποδηλατόδρομου της Αθήνας προς την Κηφισιά
Ο ποδηλατόδρομος που συνδέει σήμερα τον φαληρικό όρμο με το Γκάζι θα επεκταθεί προσεχώς προς τα βόρεια έπειτα από την έγκριση που αναμένεται να δώσει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το απαιτούμενο κονδύλι των 10 εκατ. ευρώ.
Ο ποδηλατόδρομος που συνδέει σήμερα τον φαληρικό όρμο με το Γκάζι θα επεκταθεί προσεχώς προς τα βόρεια έπειτα από την έγκριση που αναμένεται να δώσει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το απαιτούμενο κονδύλι των 10 εκατ. ευρώ.
Ο ενιαίος ποδηλατοδρόμος που θα δημιουργηθεί, μήκους 27 χιλιομέτρων, θα ενώνει την Κηφισιά με το παραλιακό μέτωπο. Η νέα κατασκευή αφορά διαδρομή 16,7 χλμ.
Οικολογικά αυτονόητο» χαρακτήρισε την επέκταση του δρόμου ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, επισημαίνοντας πώς «ο σχεδιασμός ακολουθεί διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές που ενισχύουν την ασφάλεια στην κίνηση του ποδηλάτη και της ποδηλάτισσας, ενώ η χάραξη της διαδρομής έγινε με βάση την εμπειρία από τις καθημερινές μετακινήσεις των ίδιων των ενδιαφερομένων».
Η δήλωση έγινε αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με συλλογικότητες – εκπροσώπους ποδηλατικών φορέων και κινήσεων.
Τον σχεδιασμός της διαδρομής ανέλαβε η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το δίκτυο αποτελείται από αμφίδρομες λωρίδες, με τον ποδηλάτη που βρίσκεται προς την πλευρά των αυτοκινήτων να κινείται σε φορά αντίθετη προς αυτά, ώστε όταν συναντώνται, να ελέγχει ο καθένας καλύτερα τις κινήσεις του άλλου.
Με αφετηρία το κέντρο της Κηφισιάς, πλησίον του σταθμού του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ο βόρειος ποδηλατόδρομος διέρχεται από το ΚΑΤ, το κέντρο του Αμαρουσίου, τη Νερατζιώτισσα και κατευθύνεται προς Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πευκάκια, Περισσό, Άνω Πατήσια, Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο και Γκάζι, όπου συναντά το νότιο ποδηλατόδρομο, ο οποίος καταλήγει στον φαληρικό όρμο. «Διαμορφώνουμε μια ενιαία διαδρομή 27 χλμ. με προοπτική να συνδεθούν σ’ αυτήν υφιστάμενες δημοτικές διαδρομές», κατέληξε ο κ. Γ. Καραμέρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξυλάς στο in: Οι σπουδές, η προσπάθεια να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και η συνύπαρξη με τον Τσιτσιπά (pics)
- Το ραντεβού Γεραπετρίτη – Ρούμπιο στην Ουάσιγκτον – Τι θα συζητήσουν
- «Ιππόκαμπος»: Για 10 παραστάσεις στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
- Αυτές είναι οι πιο ελκυστικές ευρωπαϊκές πόλεις για επενδύσεις σε ακίνητα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πλημμύρες στον Έβρο: Παραμένει στο κόκκινο η περιοχή – Τεράστιες ζημιές, δραματικές ώρες για τους κατοίκους

