Ρέντσι σε τροχιά Κάμερον: Αν χάσω στο δημοψήφισμα, φεύγω
Κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μεταβατική κυβέρνηση ή τεχνοκρατών σε περίπτωση που χάσει στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση απέκλεισε ο Ρέντσι. Καθώς η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων δείχνει να επικρατεί το «όχι» και ο ιταλός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να παραιτηθεί, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα.
Κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης τεχνοκρατών σε περίπτωση που χάσει στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση απέκλεισε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
Καθώς η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων δείχνει να επικρατεί το «όχι» και ο ιταλός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να παραιτηθεί σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα.
Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την 4η Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει ο σχηματισμός μίας μεταβατική κυβέρνησης ή μίας κυβέρνησης τεχνοκρατών χωρίς κομματική ταυτότητα. Σε αυτά τα σενάρια ο ιταλός πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν θα έχει καμία ανάμειξη.
«Δεν μπορώ να είμαι κάποιος που διαπραγματεύεται μία συμφωνία με τα άλλα κόμματα για τη δημιουργία μία βραχύβιας κυβέρνησης ή μίας κυβέρνησης με περιορισμένο στόχο (την αλλαγή του εκλογικού συστήματος)», τόνισε για να προσθέσει τη βεβαιότητά του ότι το εκλογικό σύστημα θα αλλάξει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Το ισχύον σύστημα προωθήθηκε στο Κοινοβούλιο από τον ίδιο τον Ρέντσι, το 2015, και δεν έχει ποτέ τεθεί σε εφαρμογή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
