Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι «σάκοι του μποξ» στα προκριματικά του Μουντιάλ

Οι «σάκοι του μποξ» στα προκριματικά του Μουντιάλ

Σε κάθε προκριματική φάση κορυφαίας διοργάνωσης, όπως αυτή που διανύουμε ενόψει του Μουντιάλ 2018, υπάρχουν οι «υπερδυνάμεις» και οι «αδύναμοι κρίκοι»... Υπάρχουν οι εθνικές ομάδες που έχουν... εξασφαλίσει την πρόκριση λίγο μετά την κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων και εκείνες που απλώς περιορίζονται σε ρόλο... κομπάρσου, συμπληρώνοντας τη διαδικασία.

Σε κάθε προκριματική φάση κορυφαίας διοργάνωσης, όπως αυτή που διανύουμε ενόψει του Μουντιάλ 2018, υπάρχουν οι «υπερδυνάμεις» και οι «αδύναμοι κρίκοι»… Υπάρχουν οι εθνικές ομάδες που έχουν… εξασφαλίσει την πρόκριση λίγο μετά την κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων και εκείνες που απλώς περιορίζονται σε ρόλο… κομπάρσου, συμπληρώνοντας τη διαδικασία.

Στην πρώτη κατηγορία, ανήκουν οι παραδοσιακά ισχυρές ομάδες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά κι εκείνες που στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο παρουσιάζουν ισχυροποίηση, όπως το Βέλγιο, η Κροατία, η Αγγλία, η Ελβετία, η Πορτογαλία και η Πολωνία.

Στην δεύτερη κατηγορία, συμπεριλαμβάνονται το Σαν Μαρίνο, η Ανδόρα, το Λιχτενστάιν, τα Νησιά Φαρόε, το Γιβραλτάρ και το Κόσοβο.

Ενδεικτικό της… αδυναμίας αυτών των ομάδων, είναι το γεγονός ότι η συντριβή με 8-0 που γνώρισε την Παρασκευή το Σαν Μαρίνο από την Γερμανία, ήταν η 123η ήττα σε 126 επίσημους αγώνες για την εθνική ομάδα του εν λόγω κρατιδίου!

Βεβαίως, έχουν προηγηθεί ευρύτερα σε έκταση σκορ με «θύμα» το Σαν Μαρίνο, όπως το 13-0 επίσης από την Γερμανία το 2006 και το 10-0 από την Κροατία, τον περασμένο Ιούνιο. Κι όμως, στην… ποδοσφαιρική Ιστορία του Σαν Μαρίνο, υπάρχουν και επιτυχίες, όπως η… φιλική νίκη με 1-0 επί του Λιχτενστάιν (2004), καθώς και η «λευκή» ισοπαλία με την Εσθονία (2014).

Σ΄αυτές τις 126 αναμετρήσεις, η εθνική ομάδα του Σαν Μαρίνο έχει δεχθεί 555 (!) γκολ, όπερ σημαίνει 4,4 ανά αγώνα. Απολογισμός που κάλλιστα χαρακτηρίζεται… τραγικός, όχι όμως και ο χειρότερος, καθώς προσφάτως προέκυψε η νεοσύστατη εθνική Γιβραλτάρ, που… διεκδικεί επί ίσοις όροις τα αρνητικά πρωτεία.

Ας δούμε το μέσο όρο τερμάτων που δέχονται οι «αδύναμοι κρίκοι» στην μέχρι τώρα πορεία των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας (σ.σ. τα στοιχεία αφορούν τις αναμετρήσεις και της 3ης αγωνιστικής:

Γιβραλτάρ 4,7
Σαν Μαρίνο 4,5
Ανδόρα 3,3
Κόσοβο 3,3
Μάλτα 3
Λιχτενστάιν 3
Νήσοι Φαρόε 2,8

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024