Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έντονη αντίδραση της Αθήνας σε νέα πρόκληση της Άγκυρας στο Καστελόριζο

Έντονη αντίδραση της Αθήνας σε νέα πρόκληση της Άγκυρας στο Καστελόριζο

Έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα την επίδοση ρηματικής διακοίνωσης και διαβήματος, προκάλεσε εκ μέρους της Αθήνας, την Παρασκευή, η κίνηση της Τουρκίας να εκδώσει προκλητική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX), με την οποία δέσμευε περιοχή στην οποία συμπεριλαμβανόταν / εγκλωβιζόταν το Καστελόριζο για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα την επίδοση ρηματικής διακοίνωσης και διαβήματος προκάλεσε εκ μέρους της Αθήνας, την Παρασκευή, η κίνηση της Τουρκίας να εκδώσει προκλητική αγγελία προς ναυτιλλομένους με την οποία δέσμευε περιοχή στην οποία συμπεριλαμβανόταν / εγκλωβιζόταν το Καστελόριζο για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Η Άγκυρα, με τη NAVTEX 717/16, δέσμευε τη συγκεκριμένη περιοχή για άσκηση το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου η αγγελία «κατέβηκε» από τη σχετική τουρκική ιστοσελίδα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας. Είχε προηγηθεί έκδοση ελληνικής NAVTEX που ακύρωνε την τουρκική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», αργά το βράδυ της Παρασκευής η Τουρκία αποφάσισε να εκδώσει δύο νέες αγγελίες που δεσμεύουν παραλλαγές της ίδιας περιοχής και πάλι για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Οι δύο νέες NAVTEX με αριθμούς 723/16 και 724/16 «μεταφέρουν» τις δεσμευμένες περιοχές νοτιότερα του Καστελορίζου και αφορούν τις περιόδους 12 και 15 Νοεμβρίου (η πρώτη) και 15 και 17 Νοεμβρίου (η δεύτερη).

Άγγελος Αθανασόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024