Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση και κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Κυβέρνηση και κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επίθεση με χειροβομβίδα στην πρεσβεία. Ανακοινώσεις από τα κόμματα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επίθεση με χειροβομβίδα στην πρεσβεία.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ειδικό φρουρό.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών» κατέληξε.

Την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ειδικό φρουρό, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επίθεση.

» Ενέργειες τέτοιου είδους υπονομεύουν ανοιχτά την ίδια τη δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών για αυτό μας βρίσκουν όλους απέναντι» αναφέρει.

Tην επίθεση καταδίκασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στον τραυματία. «Οι σχέσεις του ελληνικού λαού με το φίλο λαό της Γαλλίας στηρίζονται σε πολύ γερά θεμέλια για να διαταραχθούν από τέτοιου είδους απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση και αναφέρει: «Τέτοιες ενέργειες, παντελώς εχθρικές προς το εργατικό λαϊκό κίνημα, το μόνο που κάνουν, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, είναι να δίνουν άλλοθι στην ένταση της καταστολής, που οξύνεται με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, αλλά και να τρομοκρατούν όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις καταδίκης αυτής της επίσκεψης».

Στο μεταξύ, την έντονη ανησυχία της για τη σημερινή «εγκληματική ενέργεια» έξω από τη γαλλική πρεσβεία εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), που καλεί τα μέλη της να συνεχίσουν να επιτελούν τα καθήκοντά τους με αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Όπως σημειώνει, «τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το ηθικό των ελλήνων αστυνομικών, απεναντίας χαλυβδώνουν τη βούλησή τους να εργαστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αυταπάρνηση για την προστασία της κοινωνίας από το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία».

Καλεί δε την κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει τον αστυνομικό οργανισμό με την προσήκουσα σοβαρότητα όχι απλά εξοπλίζοντας τους συναδέλφους με τα απαραίτητα εφόδια, αλλά και αναθεωρώντας απαρχαιωμένες τακτικές ασφαλείας που το μόνο που προσφέρουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Απ’ ότι φαίνεται, ουδείς έως σήμερα έχει διδαχθεί από παρόμοιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων», αναφέρει η ΠΟΑΣΥ που ευχήθηκε στον 33χρονο ειδικό φρουρό ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024