Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σταϊκούρας: «Ακέφαλες» δύο συστημικές τράπεζες με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και θεσμών

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες δύο συστημικές τράπεζες μένουν ουσιαστικά «ακέφαλες», επιρρίπτει ο Χρ.Σταϊκούρας της ΝΔ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την νέα ανακεφαλαιοποίηση που χρειάστηκε λόγω της καταστροφικής πολιτικής της, οι θεσμοί έχουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο για τη διοίκηση του τραπεζικού συστήματος, καλεί τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες, που πλήττουν την εμπιστοσύνη στις τράπεζες.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες δύο συστημικές τράπεζες μένουν ουσιαστικά «ακέφαλες», επιρρίπτει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την νέα ανακεφαλαιοποίηση που χρειάστηκε λόγω της καταστροφικής πολιτικής της, οι θεσμοί έχουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο για τη διοίκηση του τραπεζικού συστήματος, καλεί τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες, που πλήττουν την εμπιστοσύνη στις τράπεζες.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, «η Νέα Δημοκρατία, έγκαιρα, είχε αναδείξει τους κινδύνους που προέκυπταν σε ιδιοκτησιακό, επιχειρησιακό, λειτουργικό και διοικητικό επίπεδο, από την τελευταία, αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Ανακεφαλαιοποίηση που οφείλεται στην τεράστια ζημιά που επέφερε στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συνέπεια αυτής είναι ο ρόλος του Ελληνικού Δημοσίου στις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα να έχει αποδυναμωθεί, αφού το ποσοστό συμμετοχής του μειώθηκε στο 20% από 60%. Ενώ και το νέο θεσμικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αποδίδει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στους “θεσμούς” για τη διοίκηση του τραπεζικού συστήματος».

«Το αποτέλεσμα είναι δύο συστημικές τράπεζες να είναι ουσιαστικά “ακέφαλες” για πολλούς μήνες. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση, όπως και οι θεσμοί, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει, και τα οποία συντηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οφείλουν, να δώσουν, ταχύτατα, τη βέλτιστη λύση στη διοικητική εκκρεμότητα που παρατηρείται σε συστημικές τράπεζες, ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Και να τεθούν οι βάσεις ώστε, μαζί με την αλλαγή πολιτικής, να επιστρέψουν καταθέσεις και να αντιμετωπισθεί με επιτυχία το ζήτημα των “κόκκινων δανείων”» καταλήγει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024