Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρώμικο πόλεμο κατά της Αχτσιόγλου καταγγέλλει ο Γ.Κατρούγκαλος

Βρώμικο πόλεμο κατά της Αχτσιόγλου καταγγέλλει ο Γ.Κατρούγκαλος

Για βρώμικο πόλεμο, αλλά και χυδαία και άθλια δημοσιεύματα εναντίον της διαδόχου του στο υπουργείο Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις του πρωθυπουργού στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Παράλληλα, απάντησε εμμέσως στον Νίκο Φίλη, λέγοντας ότι Κράτος και Εκκλησία πρέπει να έχουν διακριτούς ρόλους, αλλά με συναίνεση.

Για βρώμικο πόλεμο, αλλά και χυδαία και άθλια δημοσιεύματα εναντίον της διαδόχου του στο υπουργείο Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις του πρωθυπουργού στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

«Με τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός θέλησε να τονώσει την ομοιογένεια του σχήματος και να δώσει μια νέα ορμή, με την είσοδο άφθαρτων προσώπων στην κυβέρνηση» δήλωσε στον Σκάι.

Απαντώντας στα σχόλια εναντίον της Έφης Αχτσιόγλου, ο Γ.Κατρούγκαλος μίλησε για εκτεταμένο και βρώμικο πόλεμο και για χυδαία και άθλια δημοσιεύματα, που εκτός των άλλων τα απέδωσε σε σεξιστικές αντιλήψεις και στο στερεότυπο ότι αν δεν πας 50-60 χρονών δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις θέση στην ιεραρχία ή στη δημόσια ζωή.

Ο Γ.Κατρούγκαλος απάντησε εμμέσως και στις βολές που εξαπέλυσε ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σημειώνοντας πως πολιτική της κυβέρνησης παραμένει ότι Κράτος και Εκκλησία θα πρέπει να έχουν διακριτούς ρόλους, όμως αυτή η διάκριση θα γίνει με συναινετικές διαδικασίες.

Όπως ανέφερε, ο κ. Φίλης είχε πετυχημένη θητεία, που βαθμολογήθηκε με «20 συν» από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως -όπως επισήμανε- η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους δεν είναι δυνατόν να διασφαλίζεται σε «συνθήκες πολέμου» με την Εκκλησία.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ αρνήθηκε παράλληλα ότι υπήρξαν καθοριστικές πιέσεις για το θέμα Φίλη από τον αρχιεπίσκοπο ή τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

«Αυτός που καθορίζει την επιλογή των υπουργών είναι ο πρωθυπουργός» είπε, χαρακτηρίζοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες «αξιόπιστο σύμμαχο» και υπενθυμίζοντας ότι παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν σε άλλα ζητήματα δεν προκλήθηκε αστάθεια στην κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024